MARKO MILIĆ: “Čestitke vsem, še posebe pa Blažiču!”

v rubriki
SP Španija 2014
s kategorijo
Blogi košarkarjev
.

“Kakšen začetek prvenstva!Po pripravljalnih tekmah so bili občutki o moči naše reprezentance mešani. Ne toliko zaradi predstav tipa “toplo hladno”, kot zavoljo malce pesimističnih izjav naših junakov pred začetkom pravih tekem. Če je kdo podvomil zakaj je Gogi eden najboljših organizatorjev igre na svetu, zdaj verjetno vidi in plačuje runde ;)

Pripravljalnih tekem, kot izkušeni igralec ni vzel na vso moč, ampak počakal na začetek prvenstva, da ga preplavi adrenalin pravih tekem in potegne naš voz naprej. Osebno me je zelo motilo diktiranje njegovih delodajalcev koliko minutaže si lahko privošči, kar je gotovo zelo moteče. Veliko je bilo govora kako bomo ustavili eno najbolj dominantnih navez pod košem Banes-Anderson-Jawai, a je Zdovc našel odlično rešitev v kolektivni obrambi ter napadu z akcijami “pick and roll”, kjer je napadel visoke Avstralce, ki se tako daleč od obroča ne počutijo domače. Čeprav po eni tekmi ni še nič odločeno je skalp favoritov skupine lepa popotnica.

Čestitke vsem, še posebej pa Blažicu, ki je imel za seboj obdobje neigranja in je brez kakršnekoli zamere čakal svojih pet minut, ko je pokazal, da je lahko pravi joker naše reprezentance,” je zapisal Marko Milć.

:: Celoten bloga Marka Milića