Mark Cuban: ‘Ne vem, kdaj se bo liga nadaljevala’

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Če je bil Mark Cuban, lastnik moštva Dallas Maverics in šef našega Luke Dončića, še prejšnji teden dokaj optimističen, da se bo liga nadaljevala mogoče že v sredini maja, je v gostovanju na mreži ESPN v oddaji ‘Get Up’ dejal, da se še ne ve, kdaj se bo liga lahko nadaljevala.

Skoraj vsak dan se v medijih pojavi nova časovnica in scenarij nadaljevanja prekinjene sezone lige NBA. Od igranja pred praznimi tribunami, igranja na istem kraju v totalni samo-izolaciji celotnih ekip, do skrajšanja sezone, krajše končnice, do celo izločitvenega sistema končnice po vzoru NCAA zaključnega turnirja.

Verjetno je v tem trenutku res nemogoče napovedati, kako, če sploh, se bo liga nadaljevala, je pa iz vseh teh novic opazno, da bo zaradi vseh interesov vpletenih, predvsem so tukaj televizijske pravice, vodstvo lige skupaj z lastniki in igralci zelo potrpežljivo v čakanju na končno odločitev o usodi letošnje sezone.

 

Cuban je v oddaji poudaril, da je še vedno v ospredju zdravje vseh igralcev in članov ekip in da tega niti pod razno ne mislijo tvegati.

Hkrati je Cuban že večkrat poudaril, da je za samo moralo ameriškega naroda izjemno pomembno, da se šport kar se da hitro vrne na male ekrane, in ljudem ponudi nekaj upanja in zabave v teh težkih časih.