Marinović: S čvrsto obrambo in hitrim napadom do moderne košarke

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

31-letni Srb Marko Marinović (183 cm, 1983) bo skupaj z Mirzo Begićem in Hristom Nikolovim v prihajajoči sezoni tvoril izkušeno navezo pri Unionu Olimpiji. Z FMP-jem oziroma Valencio je že osvojil obe tekmovanji, v katerih bo nastopal za Ljubljančane – ABA Ligo in Eurocup. Po dokaj resnih težavah na mestu organizatorja igre v zadnjih nekaj sezonah se zdi, da je Marinović vendarle tip košarkarja, ki bi lahko uspešno vlekel niti igre.

V karieri je Marinović igral za Borac Čačak, FMP, Girono, Menorco, Crveno zvezdo, Valencio, ALBO, Krasnie Krylyo, Jenisej, Levski in Radnički.
V karieri je Marinović igral za Borac Čačak, FMP, Girono, Menorco, Crveno zvezdo, Valencio, ALBO, Krasnie Krylyo, Jenisej, Levski in Radnički.

“Obstaja več razlogov, zaradi katerih sem se odločil priti v Ljubljano. Gre za mlado ekipo in pripeljan sem z namenom, da s svojimi izkušnjami karseda pomagam. Igrali bomo Eurocup in ABA Ligo, v Sloveniji pa si želimo državnega naslova,” uvodoma pove “playmaker” z odličnim pregledom nad igro. V tem pogledu gre za enega najboljših v regiji, kar potrjujeta dve dejstvi – Marinović je bil v lanski sezoni prvi podajalec Eurocupa, v ABA Ligi pa je s 7,3 podajami na srečanje zaostal le za Jerelom Blassingameom.

Statistika Marka Marinovića iz lanske sezone pri Radničkem:

točke podaje
ABA Liga 13,5 7,3
Eurocup 12,9 8,6

V Čačku rojeni košarkar je sicer letos poleti že podpisal pogodbo z Levskim iz Sofije, a je slednji zapadel v finačne težave, nato je prišla ponudba iz zmajevega gnezda, ki jo je nemudoma sprejel. Identična vloga, ki jo je že lani opravljal v moštvu Radničkega, ga čaka tudi letos in ob pogledu na roster obeh ekip, hitro najdemo vzporednice. Tudi v Stožicah naj bi se letos igrala hitra košarka, saj z izjemo prej omenjene izkušene trojice v moštvu ni košarkarja, starejšega od 24 let. “Gledali boste Olimpijo, ki bo igrala čvrsto obrambo, v napadu pa bo agresivna in hitra. Upam, da bomo prikazali pravo moderno košarko.” 

Ljubljano je vzljubil

Union Olimpija je po začetnih slabših predstavah na pripravljalnih tekmah v zadnjem obdobju formo precej dvignila, kar se je odrazilo v osvojitvi nedavnega turnirja v Novem mestu, kjer je v finalu gladko padel aktualni prvak ABA Lige – Cibona. “Zelo trdo treniramo in vse skupaj je že moč videti na parketu. Sicer je še prezgodaj, da bi dajali kakršnekoli ocene, tudi rezerv imamo še precej. Mislim, da bomo na sezono dobro pripravljeni,” še dodaja Marinović, ki se v Ljubljani odlično počuti in meni, da gre za eno najlepših mest za življenje.