Marinković pokazal, da je prava okrepitev Primorcev

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Košarkarji Sixt Primorske so se po nekoliko nepričakovanem prvem porazu v Ligi ABA 2 nemudoma vrnili v zmagovalne tirnice. Njihovo moč so v četrtek občutili Sparsi iz Sarajeva. Tigri so jih v domači dvorani, ki še naprej ostaja neosvojena trdnjava v vseh tekmovanjih, povsem nadigrali in na koncu slavili zmago s 102:61.

Da primorsko zasedbo na tekmi ne zanima nič drugega kot novi dve točki, je ta pokazala že v uvodnih minutah, ko je z izvrstno kolektivno igro povedla s 13:5. Sarajevčani so se sicer nato uspeli približati le na točko zaostanka (12:13), a so izbranci Jurice Golemca hitro znova zagospodarili na igrišču ter uvodno četrtino dobili s 30:21.

Izjemno razpoloženi Ivan Marinković, ki je zbrane gledalce z atraktivnimi potezami na noge dvigoval že v prvih 10 minutah, je tudi v nadaljevanju kraljeval pod obročem ter do odhoda na glavni odmor dosegel izjemnih 17 točk. Velik del zaslug za to je imel tudi Žan Mark Šiško, ki je v prvih 20 minutah zbral devet podaj in osem točk. Z zadnjima je tik pred sireno poskrbel za visokih 20 točk naskoka (56:36), ki so jih s soigralci v preostanku tekme le še nadgradili.

Šiško je bil na koncu tudi prvo ime tekme. 21-letni organizator igre je v 23 minutah na parketu zbral 16 točk (trojke 4:5) ter jim dodal še 12 podaj in pet skokov (indeks 31). Najboljši strelec Sixt Primorske je bil sicer z 20 točkami Marinković, znova pa se je z vsestransko igro (16 točk, osem skokov, šest podaj) izkazal Marko Jagodić-Kuridža (indeks 29).

Do konca koledarskega leta zasedbo iz Kopra čaka še sobotna domača tekma z Rogaško (18.00), ki bo štela za točke v Ligi Nova KBM. Z nastopi v regionalnem tekmovanju bo nadaljevala v četrtek, 3. januarja, ko bo v okviru derbija z vrha lestvice gostovala v Skopju. Primorci po zmagi proti Sparsom z izkupičkom 12-1 trdno ostajajo na prvem mestu Lige ABA 2, drugouvrščeni makedonski MZT pa jim sledi s tremi zmagami manj. Prvo tekmo v Kopru so tigri po podaljšku dobili z 91:84.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
“Zasluženo smo zmagali, naši igralci si za enkratno tekmo zaslužijo vse čestitke. Hvala tudi izvrstnim navijačem, ki so nam znova izdatno pomagali na poti do uspeha. Na tekmi smo prikazali ogromno osredotočenost in igrali s pravo energijo. Sedaj se moramo vrniti v dvorano in trdo delati še naprej.”

Žan Mark Šiško, košarkar Sixt Primorske:
“Po porazu s Sutjesko smo tekmo proti Sparsem odigrali izjemno motivirani. Enostavno smo želeli pokazati, da smo najboljša ekipa v Ligi ABA 2 ter da naše prvo mesto na lestvici ni zgolj slučaj. Na tekmece smo bili povsem osredotočeni skozi celotno tekmo, to pa nam je prineslo tudi izvrsten rezultat.”

Liga ABA 2, 13. krog, 27.12.
SIXT PRIMORSKA – Spars 102:61 (30:21, 26:15, 25:10, 21:15)
Sixt Primorska: Ferme 10 (3 podaje), Harris 10 (4 podaje), Čakarun 7, Kosi 1, Zupan 5 (3 prid. žoge), Marinković 20, Hodžić 5, Jagodić-Kuridža 16 (8 skokov, 6 podaj), Vujasinović, Šiško 16 (12 podaj, 5 skokov), Glas 5 (3 podaje), Vončina 7 (3 prid. žoge).