„Manjka vizija, štejejo članske minute!“

v rubriki
Mlajše selekcije
s kategorijo
Novice
.

Reprezentanca fantov U16 je na svoji zadnji tekmi evropskega prvenstva divizije B v žal klonila proti Litvi (91:77) in na koncu, poleg obstanka v elitni diviziji, osvojila deseto mesto. Slovenski košarkarji so tekmo za končno 9. mesto začeli odlično in po prvih desetih minutah tekme zaostajali le za točko. Ključna je bila druga četrtina, ki so jo Litovci dobili z dvanajstimi točkami prednosti. Litovska klop je nadigrala slovensko z 51:14, kljub slabšemu prvemu polčasu pa so slovenski košarkarji danes prikazali odlično predstavo.

Najboljši posameznik je bil Saša Ciani (16 točk, 9 skokov), ki je na letošnjem evropskem prvenstvu najkoristnejši posameznik s skupno valorizacijo 21,7. Urban Klavžar je dosegel 18 točk, Ivankovič 15, Mirtič pa 11.

Dejan Gašparin, selektor reprezentance fantov U16:
“Kljub porazu fantom nimam kaj očitati. Skozi prvenstvo so dajali vse od sebe in ponosno zastopali svojo državo. Danes pa bili tako emotivno kot fizično izčrpani. Mislim, da je v tej kategoriji pomembno predvsem to, da smo v stiku z najboljšimi, kar smo na tekmah tudi pokazali. Igralci pa imajo možnost tako razvoja in dokazovanja na najvišjem nivoju. V kolikor bi želeli posegati višje in si postavljati tekmovalne cilje, bi morali fantje biti skupaj občutno dlje in imeti veliko več mednarodnih izkušenj. Nihče pa ne more zagotoviti, da je to dolgoročno bolje. Zahvalil bi se vsem klubskim trenerjem, ki fante vzgajajo in jim dajejo ogromno znanja. Mislim, da je trend dobrega dela trenerjev v klubih vedno boljši. Manjka pa vizija, kjer bi fantje videli, da si lahko izborijo mesto v članskih ekipah in igrajo na višjem nivoju kot samo z vrstniki v Sloveniji. Na koncu štejejo članske minute. Hvala štabu za vrhunsko opravljeno delo čez poletje, želim jim, da se razvijejo v dobre trenerje. Hvala Maticu za odlično opravljeno delo in oskrbo vseh poškodb. Hvala Slavku za delo na področju telesne prirave, Marku in Mirku za odlično podporo skozi celo leto in na prvenstvu ter seveda KZS za izkazano zaupanje. Imeli smo odlične navijače, katerim lahko samo rečem kapo dol, ostanite takšni kot ste. Na koncu bi se zahvalil še svoji ženi, ki je celo poletje skrbela za najina otroka in obenem navijala za nas! Velik HVALA vsem!”

EP U18, tekma za 9. mesto, 17.8.
Slovenija LITVA 77:91
Slovenija: Sivka 3, Klavžar 18, Rudovič 7, Ivankovič 15, Ciani 16, Mirtič 11, Oberlajt 7.