Maljković kritizira odločitev Evrolige

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Evroliga je predčasno sklenila sezone, rezultati prekinjene sezone nimajo pomena, nespremenjena ostaja tudi sestava za novo sezono. Nad tem so najbolj razočarani v beograjskem Partizanu in bolonjskem Virtusu.


„Zaradi spoštovanja področja, ki je dal toliko igralcev, bi morali imeti še enega evroligaša,“ je odločno povedal Božidar Maljković, nekdanji selektor Slovenije, danes pa predsednik olimpijskega komiteja v Srbiji. Razočaran je nad potezo Evrolige. „Vprašal sem Jordija Bertomeuja, kako sam gleda na to, da od Milana do Aten ni evroligaša,“ je dodal Maljković in ob tem spomnil, da so Aba-ligaši, pa še to prvak, odvisni od dobre volje Evrolige, da jih sprejme v tekmovanje, o garanciji ali licenci A pa lahko klub na tem področju le sanja…. Pred leti smo imeli na osi Ljubljana – Zagreb – Beograd tri evroligaše…

„Mislim, da je to krivica,“ nadaljuje Maljković, ki mu tudi ni jasno, zakaj je Zenit dobil prednost pred Partizanom! „V Zenitu imajo za sabo Gazprom, močne ljudi… Ali ni do darilo? Če se že delijo darovi, naj se gentelmansko doda še dva kluba, tista, ki sta bila najboljša v pokalu EuroCup,“ je še dodal Maljković.