Makedonci hvalijo Krko, Džikić opozarja na spremembe v igri MZT-ja

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

V Novem mestu se danes obeta nov košarkarski praznik – na Dolenjsko prihaja makedonski prvak MZT, ki ga bo prvič na tujem vodil Vrbica Stefanov. Naš gore strokovnjak Zmago Sagadin se je bil primoran pred desetimi dnevi posloviti od makedonske klopi. MZT pa je za trenerja postavil domačo legendo.

0410_krka_ced_00

Kapetan Krke Jasmin Hukić (foto: Drago Perko/kosarka.si)

Spremembe v igri

»MZT Skopje Aerodrom je med moštvi, ki so prva začela s pripravami in količina napornega dela mora slej ali prej priti do izraza. Pretekli teden so zamenjali trenerja in zmagali v prvi tekmi. Mi sedaj pričakujemo moštvo, ki je še vedno v posebnem stanju zaradi te menjave. Že proti Szolnoki Olaju so v veliki meri spremenili igro v napadu in zagotovo bodo nadaljevali v tej smeri. Mi smo kompletni, zdravi in pripravljeni, da nadoknadimo zamujeno iz prejšnjega kroga. Pričakujemo težko tekmo, a verjamem, da bodo moji igralci vanjo vložili več od nasprotnika,« pravi domači strateg Aleksandar Džikić.

 »V Novem mestu nas čaka zahtevno delo in izvrstna ekipa Krke, ki je imela na gostovanju pri Igokeji slab dan,« trener gostov Vrbica Stefanov hvali današnjega tekmeca.

V sezoni 2003/04

Vrbica Stefanov je v Novem mestu enkrat že gostoval, bilo je v Evroligi v sezoni 2003/04. Krka je zmagala z 82:74, Stefanov je bil poškodovan, še doda Abaliga.com.  Stefanov in konec Sagadinove ere pa nista edini novici – v ekipi ni več niti Vedrana Morovića. Se pa bodo domači navijači razveselili Uroša Lučića (trije naslovi državnega prvaka s Krko), ki je v dveh erah pustil močan pečat v KK Krka.

Cvetković in Marinković

Poseben motiv pa bo zagotovo imel tudi Aleksandar Džikić, ki je aktualni selektor makedonske vrste. Letos poleti jo je suvereno popeljal na EP 2015, kjer jo bo tudi vodil.

V dresu MZT-ja prednjačita Aleksandar Cvetković (11 točk in 4.5 podaje) in krilni center Ivan Marinković (11.8 točke in 5.5 skoka), ki ima po očetovi strani celo slovenski potni list. Z obema pa je Džikić sodeloval v času vodenja U20 srbske reprezentance (poleti 2012 je EP gostila prav Slovenija).

Ekipi sta se v Novem mestu merili dvakrat – lani je slavila Krka (73:50), predlani pa MZT (68:80).