Maja Erkić se vrača v Celje

Rubrika: Ženska košarka

ŽKK Athlete Celje bo v sezono 2014/2015 krenil močnejši za povratnico v matični klub Majo Erkić (1985, 184 cm). Igralka je s klubom sklenila pogodbo, ki ji do 15. januarja prihodnje leto ob ustrezni ponudbi omogoča odhod v tujino.

foto: kzs.si
foto: kzs.si

Maja Erkić je za ŽKK Athlete Celje igrala v vseh mlajših selekcijah, nato pa s celjsko ekipo osvojila 4 naslove pokalne in državne prvakinje. Z ekipo Celja je dvakrat osvojila tretji mesti tudi v mednarodni jadranski ligi (2003 Sarajevo, 2006 Novi Sad). Iz Celja je kot druga strelka jadranske lige sredi sezone 2006/2007 odšla k španskemu prvoligašu Celti Vigo, nato pa je igrala še za Faenzo (zmagovalka italijanskega pokala, MVP finalnega pokalnega turnirja), Familio Schio (prvakinja Italije in udeleženka zaključnega turnirja evropske lige) ter Rivas Madrid (zmagovalka pokala Španije). V prejšnji sezoni zaradi hude poškodbe gležnja ni igrala.

Ponovno kapetanka

20. novembra leta 2002 je pod taktirko našega nekdanjega trenerja Dragomirja Bukvića debitirala v slovenski reprezentanci, za katero je doslej odigrala 62 uradnih tekem (tretja na večni lestvici nastopov). Maja je bila več let kapetanka naše ekipe in slovenske reprezentance, to vlogo pa bo ponovno opravljala tudi v sezoni 2014/2015. Erkićeva je zadnjo tekmo za celjski klub odigrala v jadranski ligi 21. januarja 2007 v Budvi proti ekipi Hercegnovega, v kateri je takrat blestela sedanja srbska reprezentantka Ana Dabović (zmaga Celja 71:67, Erkić 26 točk).

“Glede na to, da sem minulo sezono zaradi poškodbe nesrečno izpustila, in da kljub igranju za reprezentanco Slovenije, nisem uspela prepričati morebitnih novih delodajalcev, sem se odločila, da ostanem v Celju. To pomeni, da bom do nadaljnega oziroma do prave ponudbe iz tujine, pomagala matičnemu klubu. V Celju se zelo dobro počutim in obenem verjamem, da je bila to v tem trenutku najboljša možna poteza,” je od povratku v matični klub dejala Erkićeva.