Mahkovic spet pri Heliosu, ki dodaja tudi Omana

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

Domžalska Sonca, ki so pred kratkim posegla po menjavi na trenerskem stolčku, so postala močnejša za dva košarkarja. Novi trener Dejana Jakara bo od sedaj naprej lahko na pomoč Urbana Omana računal tudi v Ligi Nova KBM, v Domžale pa se vrača tudi Blaž Mahkovic.

Košarkarji Helios Sunsev so v državnem prvenstvu v uvodnih 6 kolih zabeležili 1 zmago, v Ligi ABA 2 pa na 8 tekmah zbrali 3 zmage in 5 poraz. Domžalčani si želijo višje, zato so posegli po okrepitvah. Po le dvomesečni avanturi v novomeški Krki, se v Helios vrača Blaž Mahkovic. “Zelo sem vesel, da se vračam v Domžale, kjer sem v preteklosti že preživel tri lepe sezone. Komaj čakam na prvo tekmo in upam, da Helios rezultatsko čimprej vrnemo tja, kamor tudi sodi.” 

28-letni krilni košarkar je v Krki dokazal, da je dobro pripravljen, kaj pomeni njegov prihod, pa se zaveda tudi Dejan Jakara: “Zadovoljni smo, da se Blaž ponovno priključuje naši ekipi. Kot eden najboljših posameznikov prejšnje sezone, nam bo s svojo kvaliteto omogočil dodatno širino tako v napadu, kot tudi v obrambi. Dobro ga pozna tudi ekipa, tako da pričakujem, da se bo zelo hitro vklopil v naš sistem.”

V nadaljevanju Lige Nova KBM bodo Helios Sunsi močnejši še za 19-letnega Urbana Omana. 197 centimetrov visoki košarkar je v začetku sezone v dresu drugoligaša LTH Castingsa iz Škofje Loke dokazal in prepričal glavne v Domžalah, da je pripravljen na preskok in nastopanje v elitni slovenski košarkarski ligi.