Magic Johnson nenapovedano odstopil

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Večer sloves, ko sta se od domačih navijačev poslovila Dirk Nowitzki in Dwyane Wade (ter še neuradno Udonis Haslem) je dopolnil še Magic Johnson, ki je nenapovedano odstopil z mesta vodje košarkarskih operacij Los Angeles Lakers. Legendarni igralec iz časa Showtime Lakersov je novico sporočil kar neposredno novinarjem, ne da pred tem o svoji odločitvi seznanil lastnico in predsednico franšize Jeanie Buss.

Magic Johnson in Rob Pelinka, športni direktor Lakersov, sta tvorila dvojec, ki je odločal o sestavi moštva za letošnjo sezono. Ta se je končala pod pričakovanji, saj so v Los Angelesu odkrito ciljali najmanj na končnico, sezono pa so že zaključili, in sicer z razmerjem zmag in porazov 37-45, ali drugače rečeno, z zgolj dvema zmagama več kot lansko leto.

Z izjemo prihoda LeBrona Jamesa v Kalifornijo se dvojec težko pohvali še s kakšnim dosežkom. Pred sezono sta se za sodelovanja zahvalila D’Angelu Russllu in Juliusu Randlu, ki sta nato oba beležila dobre igra za Brooklyn oziroma New Orleans, načrt, ki naj bi v Lakerse pripeljal Anthonyja Davisa se je popolnoma izjalovil, za povrh vsega pa sta še v upanju za končnico menjala perspektivnega Ivico Zubca za Mikea Muscalo, kar ni prineslo želenega rezultata.

Pri vsem skupaj so imeli Lakersi sicer tudi kar nekaj smole; LeBron James je zaradi poškodbe bil primoran izpustiti zajeten del sezone, zaradi zdravstvenih težav sta sezono predčasno zaključila tudi Lonzo Ball in Brandon Ingram.

V vsakem primeru Lakersi morajo že aktivno razmišljati o poletju in morebitnem prihodu katerega od superzvezdnikov, ki se mu izteče pogodba – Kawhi Leonard, Jimmy Butler, Kemba Walker