Maccabi želi Teodosića, a Srb v ponos Izraela dvomi

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Že odkar se je februarja letos dokončno poslovil od dresa Los Angeles Clippers, je jasno, da se bo Miloš Teodosić vrnil na evropski parket. Navijači Crvene zvezde bi ga najraje videli v svojem rdeče-belem dresu, a vsaj zaenkrat bolj kaže na odhod Srba v Tel-Aviv.

Virtus Bologna, Olympiacos, CSKA, Crvena zvezda in Maccabi so klubi, s katerimi v zadnjem času povezujejo Miloša Teodosića. Izmed naštetih naj bi najkonkretnejši korak naredil klub iz Tel-Aviva, ki naj bi za 32-letnega Srba sprva pripravil dveletno pogodbo (1+1), s katero bi “Teo” zaslužil 3 milijone ameriških dolarjev.

Miloš čaka na sestavo ekipe, Maccabi bi najprej njega

Tuji mediji danes poročajo, da naj bi nekdanji član FMP-ja, Boraca, Olympiacosa, CSKA-ja in Los Angeles Clippers resnično podvomil v zmožnost Izraelcev, da le-ti sestavijo ekipo, ki se lahko bori za sam vrh Evrope.

V pretekli sezoni je Maccabi v Evroligi zasedel 10. mesto, v boj za končnico pa so se vključili šele po menjavi na trenerski klopi, kjer je Nevena Spahijo zamenjal Ioannis Sfairopoulos. Trenutno naj bi bila na izhodnih vratih Maccabija Alex Tyus, ki je pred podpisom za UNICS, ter Michael Roll, ki bo zelo verjetno prestopil k AX Armani Exchange Olimpii iz Milana.

Na položaju branilca so se Izraelci zaenkrat okrepili z Nateom Woltersom, ki je nazadnje igral za Žalgiris, ob Scottieu Wilbekinu pa Maccabi na nižjih igralnih položajih premore še Johna DiBartolomea in nadarjenega 18-letnega Denija Avdijo.