Maccabi dopolnil svojo igralsko zasedbo, Campazzo podaljšal

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Dolgo so lovili Miloša Teodosića, kasneje poizkušali v svoje vrste pripeljati tudi Malcolma Delaneyja, na koncu pa so se odločili oz. dogovorili za sodelovanje s 23-letnim Tylerjem Dorseyjem. Maccabi je tako s kadrovanjem zaključil. Na potezi le še Bayern?

Tyler Dorsey (196 cm, 1996) se je na branilskem položaju v Maccabiju pridružil soigralcem Scottieu Wilbekinu, Nateu Woltersu in Elijahu Bryantu. “Dorsey je izjemno talentiran igralec, pri Maccabiju pa bo z igranjem na najvišjem nivoju v Evropi imel priložnost, da pokaže, kako velike stvari je sposoben doseči,” je o svojem novem varovancu spregovoril trener Ioannis Sfairopoulos.

Dorsey je v lanski sezoni za Memphis Grizzlies v Ligi NBA nastopil na 23 tekmah in v povprečju na tekmo zbral 9,8 točke, 3,3 skoka in 1,9 podaje. “S prihodom Dorseyja smo s kadrovanjem za letošnjo sezono zaključili,” je še dodal Grk na klopi Maccabija.

Velika poteza je v teh dneh uspela tudi madridskemu Realu, ki se je dogovoril za podaljšanje sodelovanja z Argentincem Facundom Campazzo. 181 centimetrov visoki košarkar po novem v Madridu ostaja vse do leta 2024.

Vseh 18 evroligaških moštev naj bi s kadrovanjem pred pričetkom sezone bolj kot ne zaključilo. Glede na govorice se morda dodatnega košarkarja pričakuje le še pri Bayernu.

Najnovejše v Evroligi:
Tyler Dorsey (nazadnje Memphis Hustle) v Maccabi FOX,
Facundo Campazzo podaljšal z Realom do leta 2024,
Alpha Kaba nič več za ASVEL,
– Jonas Jerebko (nazadnje Golden State Warriors) v Khimki,
– Vassilis Charalampopoulos (nazadnje Lavrio) v Olympiacos,
–  Omri Casspi (nazadnje Memphis Grizzlies) v Maccabi,
 James Nunnally nič več za AX Armani Exchange Olimpia Milano,
– Ioannis Athinaiou (nazadnje Fos Provence) v Panathinaikos,
 Sandy Cohen III (nazadnje NCAA) v Maccabi,
 Mike James (nazadnje AX Armani Exchange Olimpia Milano) v CSKA,
– Aito Garcia ostaja trener ALBE,
 Will Thomas (nazadnje Valencia) v Zenit.