Luko Dončića še čakajo, Jaka Blažič žal odpadel

Rubrika: Reprezentanca
Slovenska moška članska košarkarska reprezentanca je zbrana v Zrečah. Selektor Aleksander Sekulić bo s svojimi izbranci zvečer že opravil uvodni trening.

#mojtim priprave na olimpijske kvalifikacije začenja brez Jake Blažiča. Branilec slovenske izbrane vrste se namreč že nekaj časa sooča z bolečinami v hrbtu. Po koncu dolge klubske sezone si je sicer vzel nekaj dni mirovanja, a po vrnitvi v dvorano bolečine žal še niso povsem izginile. Glede na to, da časa do začetka turnirja ni veliko in bodo priprave precej kratke, bo Blažič kljub veliki želji pomagati izbrani vrsti po dogovoru z vodstvom reprezentance in zdravniško službo primoran izpustiti tokratno akcijo.

PODSTRAN MOŠKE ČLANSKE REPREZENTANCE

Na reprezentančnem seznamu tako trenutno ostaja petnajst košarkarjev. Reprezentanca uvodne dni v Zrečah iz znanih razlogov še ne bo vadila v polni zasedbi. Edini novinec je mladi Miha Cerkvenik.

Miha Cerkvenik, slovenski reprezentant:
”Vsak športnik si želi vpoklica v državno reprezentanco in vabila sem bil razumljivo neizmerno vesel. Verjamem, da je to nagrada za napredek, ki ga kažem in dobro odigrano sezono. A hkrati izjemna motivacija za nadaljnje delo. Na zbor sem prišel dobro nabrušen in željan dokazovanja. Lahko obljubim, da bom garal na vsakem treningu in čakal na svojo priložnost. Želim si, da upravičim pričakovanja in zaupanje trenerskega štaba.”

Aleksander Sekulić, selektor moške članske reprezentance:
”’Vedno je lepo videti igralce in člane štaba, ki na priprave pridejo izjemno motivirani in polni delovne vneme. Pred nami so kvalifikacije za olimpijske igre, ki so za vsakega športnika zelo pomembne in razumljivo imamo veliko željo, da se uvrstimo v Pariz. Takoj bomo zavihali rokave, saj časa nimamo v izobilju. Treninge bomo v veliki meri namenili uigravanju ekipe v napadu in v obrambi. Sestaviti moramo močno celoto, ki bo dihala kot eno in se enakovredno kosala z najboljšimi evropskimi in svetovnimi reprezentancami. Verjamem, da nas bo krasil timski duh ter odlično vzdušje in kemija, ki so bili vedno zaščitni znak slovenske reprezentance.”

Četa selektorja Aleksandra Sekulića bo med pripravami na olimpijske kvalifikacije odigrala tri pripravljalne dvoboje. Za uvod bo 23. junija gostovala v litovski prestolnici Vilni, dvakrat pa se bo v Stožicah predstavila domačim navijačem. Na slovenski praznik Dan državnosti 25. junija se bo še drugič pomerila z Litvo, 28. junija pa še z Brazilijo.

Do vključno 16. junija ugodnejši nakup vstopnic za tekmo Slovenija Brazilija

Dvoboj med Slovenijo in Brazilijo bo lepa priložnost, da navijači slovenske košarkarje na olimpijske kvalifikacije pospremite z glasno podporo s tribun. Vstopnice so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola. Razdeljene so v več cenovnih kategorij, v prvih dneh prodaje pa so na voljo po nižjih cenah.

Vstopnice si po ugodnejših cenah lahko zagotovite med 5. in vključno 16. junijem. Vstopnice na rdečem ringu bodo v tem obdobju na voljo že od 10 evrov, na zelenem ringu pa od 29 evrov dalje. Izkoristite priložnost ter v dvorani Stožice skupaj z #mojtim praznujte zaključek šolskega leta in uživajte v vrhunski košarki.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : BRAZILIJA

Od 17. junija naprej bo cena vstopnic v predprodaji znašala od 15 evrov dalje za rdeči in 39 evrov dalje za zeleni ring. Na dan tekme bodo vstopnice od 18 oziroma 44 evrov dalje. Za navijače bodo na voljo tudi ekskluzivni sedeži ob samem igrišču. Otroci do dopolnjenega šestega leta bodo imeli na tekmo prost vstop, a ne bodo imeli zagotovljenega sedeža (sedijo v naročju).

Vse informacije o cenah vstopnic in možnost spletnega nakupa za pripravljalni tekmi Slovenije proti Litvi in Braziliji najdete na spodnji povezavi.

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC SLOVENIJA : LITVA IN SLOVENIJA : BRAZILIJA

Kako na olimpijske igre v Pariz?

#mojtim bo drugo zaporedno uvrstitev na olimpijske igre med 2. in 7. julijem lovil v grškem Pireju. Kvalifikacijski turnirji bodo sicer potekali še v španski Valenciji, latvijski Rigi in portoriškem San Juanu. Na olimpijske igre se bodo uvrstili le zmagovalci iz vsakega prizorišča.

Slovenija bo v Grčiji nastopila v skupini A, prvo tekmo pa bo igrala v torek, 2. julija, ob 21. uri po lokalnem času proti Hrvaški. Po dnevu premora 3. julija, ko se bosta med seboj pomerili Hrvaška in Nova Zelandija, pa se bo v četrtek, 4. julija, ob 17.30 po grškem času pomerila še z Novo Zelandijo.  V skupini B bosta poleg domačinov Grkov igrala Egipt in Dominikanska republika.

Po odigranih tekmah znotraj posamezne skupine ter prostem dnevu 5. julija, bosta v soboto, 6. julija na sporedu polfinalna obračuna (A1 : B2 in A2 : B1), v nedeljo, 7. julija pa še finalni dvoboj zmagovalcev polfinala, ki bo prinesel udeleženca olimpijskih iger.

SPLETNA STRAN OLIMPIJSKEGA KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V GRČIJI

Olimpijske igre v Parizu se bodo odvile med 26. julijem in 11. avgustom 2024. Na igre so že uvrščene Francija, Nemčija, Srbija, Kanada, Združene države Amerike, Japonska, Avstralija in Južni Sudan. Preostale štiri reprezentance bodo prišle z omenjenih kvalifikacijskih turnirjev. Če se bo slovenskim košarkarjem drugič zapored uspelo uvrstiti na olimpijado, bodo v Franciji igrali v skupini A skupaj z Avstralijo, Kanado in zmagovalcem turnirja v Španiji.