Luka z bivšim soigralcem Gogija, nova poškodba Thompsona, Rubio spet ‘doma’

Rubrika:

V senci NBA nabora (in v nekaterih primerih v sklopu le-tega) sej je med NBA ekipami ponovno zgodilo kar nekaj menjav.

Za nas najbolj zanimiva je menjava na relaciji Dallas – Philadelphia. Za Dallas bo po novem igral Josh Richardson, ki je bil pred prihodom v Philadelphijo soigralec Gorana Dragića v Miamiju, Philadelphia pa je v menjavi dobila Setha Curryja. Poleg tega je Philadelphia v Oklahomo poslala Ala Horforda, v zameno za Dannyja Greena, ki je tako udeležen že v drugi menjave v tej sezoni (prišel je iz Los Angeles Lakersov kot menjava za Nemca Schroederja) in Terrance Fergusona.

 

Na ‘kraj zločina’ se vrača Ricky Rubio, ki je še drugi igralec, ki je bil član Oklahome samo kratek čas na papirju – po prihodu iz Phoenixa v paketu za Chrisa Paula ga je Oklahoma za boljšo pozicijo na naboru poslala v Minnesoto.

 

Slabe novice pa prihajajo iz tabora Bojevnikov – med pripravami na novo sezono se je ponovno poškodoval Klay Thompson, ki se je vračal po poškodbi kolena, zaradi katere ni igral v celotni lanski sezoni. Tokrat naj bi šlo za poškodbo druge noge, namiguje se na težave z ahilovo peto, za kako resno poškodbo gre, pa bo znano v naslednjih dneh.