Luka Šamanić že odpotoval v ZDA

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V ponedeljek ob 19.00 se bodo košarkarji Petrol Olimpije v Športni dvorani Domžale s Helios Suns pomerili na drugi tekmi polfinalnega niza Lige Nova KBM.

Košarkarji Petrol Olimpije bodo v ponedeljek ob 18.45 odigrali drugo tekmo polfinalnega niza državnega prvenstva s Helios Suns. Ljubljanski Zmaji so v soboto v Stožicah napravili odločen korak k uvrstitvi v veliki finale Lige Nova KBM in zabeležili zmago s 74:60.

Četa glavnega trenerja Jureta Zdovca se je izkazala z moštveno igro, saj so kar štirje košarkarji dosegli dvomestno število točk. Tekmo so Zmaji v svoj prid obrnili v drugi četrtini, z nizom 12 zaporednih točk, s katerim so prešli v vodstvo, ki ga do konca sobotnega obračuna niso več spustili iz rok. Domen Lorbek je dosegel 16 točk, Miha Lapornik 14, Luka Šamanić 12 in Roko Badžim 11. Na drugi strani je Jure Besedić v statistiko vpisal 17 točk.

V Domžale se Petrol Olimpija odpravlja oslabljena. Jan Špan bo daljši čas s parketov odsoten zaradi poškodbe sprednje stegenske mišice leve noge, v nedeljskih zgodnjih jutranjih urah pa je v Združene države Amerike odpotoval Luka Šamanić, ki se bo v četrtek in petek v Chicagu mudil na prikazu talentov pred naborom Lige NBA.

Ljubljančani in Domžalčani so se v rednem delu sezone pomerili štirikrat. V prvem delu sezone državnega prvenstva so dve zmagi zabeležili domžalski košarkarji, v drugem, ko so že igrali pod vodstvom glavnega trenerja Jureta Zdovca, pa košarkarji iz Ljubljane.

Morebitna tretja polfinalna tekma bo v sredo ob 18.45 v Areni Stožice.