Luka poskrbel za zmago v Denverju po podaljšku

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Dallas je po podaljšku prišel do zmage proti Denverju, za katerega Vlatko Čančar ni igral. V zadnji četrtini in podaljšku so navijači spremljali dvoboj Luke Dončića in Nikole Jokića. Jokić, ki je od tretje četrtine naprej igral s štirimi osebnimi napakami, je v zadnji četrtini dosegel 17 točk, tudi koš ob zvoku sirene, s katerim je poskrbel za podaljšek. V predhodni akciji je Luka ob podvajanju podal do Kleberja, ki je zadel trojko.

V podaljšku je Dallas kmalu dosegel prednost petih točk, sploh najvišjo prednost na tekmi, in je ni več izpustil iz rok. Luka je samo v podaljšku dosegel 9 točk, skupaj pa 38, imel je tudi 13 podaj in 9 skokov ter 4 ukradene žoge. Tudi Jokić je dosegel 38 točk.

Po tekmi je Luka izpostavil, da so točno to tiste tekme, ki jih mora Dallas začeti dobivat, kajti v zadnjih dveh sezonah se je vse prevečkrat dogajalo, da je Dallas izgubljal tesne končnice.

V prvem polčasu so bili boljši domačini, ki so polčas dobili za 9 točk. Konec tretje četrtine se je Dallasu uspelo približati na 2 točki zaostanka, sledila pa je izenačena zadnja četrtina in potem podaljšek, kjer je bil bolj zbran Dallas oziroma predvsem Luka Dončić.

Američani so seveda hitro začeli iskati podatek, kdo je bil zadnji igralec s tako visokimi številkami v vseh štirih glavnih kategorijah. Nazadnje je dosežek vsaj 38 točk, 13 asistenc, 9 skokov in 4 ukradene žoge uspel LeBron Jamesu leta 2019, pred njim pa Michael Jordanu. V zgodovini pa samo še trem igralcem – Larry Birdu, Pete Maravichu in Bernard Kingu.

 

Brooklyn, ki je igral v retro dresih in na retro parketu New Jersey Netsov,  je brez prvih dveh zvezdnikov ekipe, Duranta (covid protokoli) in Irvinga (osebni razlogi), premagal vodilno ekipo vzhoda, Philadelphio. Caris LaVert je dosegel 22 točk, na drugi strani Embiid 21. Med tekmo je pozitivni rezultat testa na novi korona virus dobil Seth Curry, ki je šel tako v samo-izolacijo, prav tako bo sedaj celotna ekipa Philadelphie v osamitvi in vprašanje je, če bodo lahko igrali naslednjo tekmo. Po relativno mirnih prvih tednih začetka lige se tako kažejo prve večje težave nove začasne realnosti.

 

San Antonio je v nekaj dneh premagal še drugo ekipo iz Los Angelesa – LaMarcus Aldridge je dosegel 28 točk, na drugi strani LeBron James 27.

Liga NBA, 9.1.:

Philadelphia – Brooklyn 109:122

Cleveland – Memphis 94:90

Dallas – Denver 124:117

San Antonio – LA Lakers 118:109

Minnesota – Portland 117:135