Luka Dončić zmagovalno nazaj po poškodbi, prve minute v sezoni za Čančarja!

Rubrika: Liga NBA

Luka Dončić se je zmagovito vrnil v ekipo Dallasa po treh tekmah počitka zaradi poškodbe gležnja in kolena. Dallas je zmagal v Los Angelesu po podaljšku, čeprav je še 4 minute do konca tekme vodil za 10 točk. Podaljšek je izsilil Paul George s trojko ob zvoku sirene, domači pa so do podaljška prišli z delnim rezultatom 11:1.

V podaljšku je Dallas dosegel prvih sedem točk in domačinom ni uspel še en preobrat. Luka Dončić je dosegel 26 točk, 9 skokov in 9 podaj, v končnici in v podaljšku pa se je poznala utrjenost zaradi njegove odsotnosti, predvsem pa so ga domači igralci praktično takoj po prehodu sredine igrišča podvajali, kar pa je na drugi strani prineslo odprte mete njegovim soigralcem.

Domačini v prvem polčasu niso izkoristili slabega odstotka meta Dallasa in vodili največ za 11 točk v prvi in konec druge četrtine. V drugem polčasu so se gostje razigrali pri metu za tri točke, hitro stopili prednost in v končnici povedli za prej omenjenih deset točk.

Odlično je igral Kristaps Porzingis, dosegel je 30 točk ter nekaj pomembnih skokov v končnici tekme, skupaj 7. Reggie Jackson je za domače dosegel 31 točk, kar dvakrat pa se je v podaljšku njegova žoga ob polaganju zagozdila med obroč in tablo. Paul George je dosegel 26 točk.

Nov poraz je doživel Denver, ki še vedno igra brez Nikole Jokića. Portland je bil na domačem parketu prepričljiv, že ob polčasu je bila prednost dvomestna. CJ McCollum je dosegel 32 točk, na drugi strani Jeff Green 24. Prvič v sezoni je zaigral tudi Vlatko Čančar, igral je 3 minute in 25 sekund, dosegel pa eno točko.

Poraz so doživeli tudi LA Lakers – brez kaznovanega LeBron Jamesa so sklonjenih glav zapuščali kultni Madison Square Garden. Evan Fournier je za domače dosegel 26 točk, Julius Randle 20. Za Goste je Westbrook zabeležil novega trojnega dvojčka – 31 točk, 13 skokov in 10 podaj. Davis je dodal 20 točk.

Liga NBA, 23.11.

Miami – Detroit 100:92

LA Lakers – New York 100:106

Denver – Portland 100:119

Dallas – LA Clippers 112:104