Luka Dončić spremljal triumf Reala v finalu superpokala

v rubriki
Evropske lige
s kategorijo
Novice
.

Slovenski košarkarski as in nekdanji čudežni najstnik Reala iz Madrida Luka Dončić se te dni mudi v španski prestolnici, kjer je lahko užival v uspešnem uvodu v sezono kraljevega kluba. Madridčani so v dveh obračunih superpokala ugnali Fuenlabrado v polfinalu in nato še večne rivale iz Barcelone. V tekmi za lovoriko je blestel argentinski junak z nedavnega svetovnega prvenstva Facundo Campazzo. 16 točk v derbiju mu je prineslo naziv MVP-ja turnirja in obliž na rano po porazu v finalu na Kitajskem, kjer je zlato odnesla ravno Španija.

Končni izid 89-79 pomeni, da so Madridčani še drugo sezono zapored osvojili prvo lovoriko sezone. Skupno gre za šesti superpokal, ki je končal v rokah ‘Los Blancos’. Za zmagovalce je Anthony Randolph dosegel dve točki in dva skoka, pri poražencih pa je s 23 točkami blestel Brandon Davies, dobro formo ob vrnitvi v Evropo pa je ta vikend pokazal nekdanji Realovec Nikola Mirotić, ki je v finalu dosegel 14 pik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Doncic77LukaFans (@doncic77lukafan) on

Dončić, ki mu je družbo v Španiji delal Luka Rupnik (srečala pa sta se tudi z vratarjem Atletica Janom Oblakom) začne z novo NBA sezono čez en mesec, tako da izkorišča še zadnje dni svobode preden se resneje loti priprav.