Luka Dončić pomaga bolni Karolini, z SMS-om do Dallasovega dresa

Rubrika: Liga NBA

Štiriletna Karolina ima edina v Sloveniji smrtonosno redko bolezen hitrega staranja. Za deklico v Društvu Viljem Julijan s pomočjo znanstvenikov razvijajo genetsko zdravljenje, za kar morajo zbrati dva milijona evrov. Ta cilj pomaga doseči tudi slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić. V nagradni igri, izkupiček katere bo namenjen Karolininemu zdravljenju, lahko do 20. julija namreč osvojite njegov lastnoročno podpisan dres.

Zbirajo za razvoj

Karolina je prekrasna in radoživa punčka, ki so ji tik pred lanskim božičem diagnosticirali zelo redko in napredujočo genetsko bolezen, Cockayne sindrom – tip B. Bolezen je žal smrtonosna in povprečna življenjska doba otrok je zgolj 12 let. Za bolezen trenutno ni nobenega zdravila ali zdravljenja, vendar pa za deklico obstaja rešitev in svetlo upanje, za katerega sta njena starša pripravljena narediti vse, da bi ji lahko omogočila življenje in prihodnost. Zato sta se povezala z Društvom Viljem Julijan, ki je našlo vrhunske strokovnjake na univerzah v ZDA in na Portugalskem, ki so bili pripravljeni razviti gensko terapijo za to bolezen, hkrati pa so za kritje potrebnih stroškov razvoja zagnali veliko zbiralno akcijo, s katero so za Karolino zbrali že več kot 890.000€. Razvoj genskega zdravljenja sedaj pospešeno poteka, raziskovalci pa so dosegli že prve pomembne napredke.

Pošlji SMS KAROLINA10

Da bi za Karolino čim prej zbrali potrebno vsoto, sedaj v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Dol pri Ljubljani, s starši in podporniki organizirajo dobrodelno nagradno igro, s katero želijo za Karolino do sredine julija zbrati čim več donacij. S pomočjo predsednika Košarkarske zveze Slovenije Mateja Erjavca, je družina prejela originalen lastnoročno podpisan dres Luke Dončića njegove NBA ekipe Dallas Mavericks. Da bi bila številka 77, ki jo v svoji NBA ekipi nosi naš izjemen košarkarski as, tudi Karolinina srečna številka, ki ji bo pomagala na poti do zdravljenja, njena družina upa na čim več donacij v tem poletnem času skozi udeležbo v Karolinini nagradni igri, ki poteka do 20. julija. Z vsako SMS donacijo s ključno besedo KAROLINA5 ali KAROLINA10 ali z nakazilom na TRR SI56 0400 0027 7357 570 imate ob registraciji tudi možnost sodelovanja v tej nagradni igri. Za vsakih 5 evrov donacije je namreč mogoče pridobiti en virtualni kupon za sodelovanje v žrebu za osvojitev podpisanega NBA dresa Luke Dončića ali katere od drugih nagrad, pri čemer več virtualnih kuponov pomeni večje možnosti.

“Vsaka donacija bo v času nagradne igre tako lahko imela še dodaten razlog za veselje. Za dres in ostale nagrade se lahko zelo enostavno poteguje vsak, ki bo do 20. julija za Karolino namenil donacijo bodisi s QR-generatorjem preko spletne strani in bančnega nakazila ali po SMS-donaciji sledil povezavi za sodelovanje v nagradni igri,” pojasnjujeta Karolinina starša Borut in Sabina Lavrič.

Za sodelovanje v nagradi igri je poleg donacije za Karolino potrebna še registracija na spletni strani Društva Viljem Julijan. Nagrade pa so: 1. nagrada: 1x podpisan NBA-dres Luka Dončić 77 Dallas Maverics, 2. nagrada: 2x vstopnica za košarkarsko tekmo Slovenija: Hrvaška (Stožice 8.8.2023), 3. nagrada: 1x košarkarska žoga Luka Dončić 77.

V nagradni igri lahko sodelujete na več načinov: tako, da pošlješ SMS KAROLINA5 ALI KAROLINA10 na 1919 in slediš o povratnemu smsu ali
preko spletne strani https://viljem-julijan.si/karolina-doncic/, kjer je možno prebrati vse o nagradni igri in se tudi prijaviti k sodelovanju.