Luka Dončić po poti Gorana Dragića in Raša Nesterovića

Rubrika: Naši na tujem

Luka Dončić je v minulih tednih vnovič navdušil. S slovensko reprezentanco je segel po naslovu na Madžarskem, z Realom pa se je uvrstil na finalni turnir mladinske Evrolige.

foto: planetacb.com
foto: planetacb.com

Eminentna druščina

Ob tem pa je Luka Dončić (1999) dobil tudi novega zastopnika. Nad njegovo kariero bo bdela svetovno uveljavljena agencija BDA Sports, ki je skrbela za kariere Raša Nesterovića, Matjaža Smodiša in Jake Lakoviča, danes pa ima pod svojim skrbništvom tudi Gorana in Zorana Dragića, kot tudi Linasa Kleizo in Steva Nasha.

»Ko je bilo treba pred dvema letoma in pol skleniti prvo pogodbo ob odhodu v Madrid, sem to prepustila drugim, Ker sem verjela, da bodo naredili najboljše za mojega sina. V tem času pa sem prišla do novih izkušenj in poznanstev, zato sva se z Luko odločila za agenta Billa Duffyja in Enriqueja Villalobosa,« pove Mirjam Poterbin, mati in uradna skrbnica nadarjenega slovenskega košarkarja. Potrdila pa je vest o novi agenciji, ki bo bdela nad mladim asom.

Hvaležna Olimpiji

Mirjam ob tem ne pozabi, kje je Luka začel svojo košarkarsko pot. »Sprva na OŠ Mirana Jarca, njegov matični klub pa je Union Olimpija. Rok Dežman, Jernej Smolnikar in Lojze Šiško so mu veliko dali,« pristavi Mirjam, ki se še danes spominja dne, ko je šel Luka v svet. »Sprva sem imela precej pomislekov in dvomov. Zaradi Lukovega stavka, tega ne bom nikoli pozabila, ko mi je rekel: mami, bi poizkusil, se mi je zdelo prav, da mu dam to možnost.«

Košarkarski pedigre

Košarkarkarske gene je Luka dobil od očeta Saše, ki je imel pestro mednarodno kariero, danes pa deluje v Ljubljani kot individualni trener mlajših igralcev, pred tem pa je bil trener v Škofji Loki.

0901_doncic_luka_00
Luka Dončić z mamo na SP v Turčiji (foto: Facebook)