Luka Dončić med petimi najboljšimi v ligi NBA!

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Luka Dončić se je že v svoji drugi sezoni uvrstil v najboljšo peterko igralcev rednega dela lige NBA za sezono 2019/2020. Postal je prvi igralec po petkratnemu NBA zmagovalcu Timu Duncanu, ki mu je tak dosežek uspel v prvi ali drugi sezoni igranja – Duncanu je to uspelo leta 1998.

 

Poleg Dončića so v prvi peterki še LeBron James, Anthony Davis (oba LA LAkers), Giannis Antetokounmpo (Milwaukee) in James Harden (Houston).

 

Drugo peterko sestavljajo Kawhi Leonard (LA Clippers), Nikola Jokić (Denver), Damian Lillard (Portland), Chris Paul (Oklahoma) in Pascal Siakam (Toronto),  v tretjo pa Jayson Tatum (Boston), Jimmy Butler (Miami), Rudy Gobert (Utah), Ben Simmons (Philadelphia) in Russell Westbrook (Houston).

LeBron James je ob imenovanju v najboljšo peterko lige podrl rekord po številu uvrstitev v najboljše tri peterke, kolikor jih vsako sezono razglasi liga NBA – do letošnje razglasitve je prvo mesto s 15-imi uvrstitvami med najboljše igralce rednega dela delil s Kareemom Abdulom-JabbarjemKobejem Bryantom in Timom Duncanom.

James in Giannis sta edina dobila vseh sto glasov za prvo peterko, Luka Dončić je dobil 59 glasov za prvo peterko, 40 za drugo in en glas za tretjo.