LUKA DONČIĆ: “Hvala Španiji, Slovenija je moja izbira!”

Rubrika: Naši na tujem

Čudežni deček 17-letni član Reala Luka Dončić se je po namigovanjih španskih medijev, nanj smo opozorili tudi na kosarka.si, odzval in na svojem FB profilu zapisal tole:

doncic91

 

Namigi Marce

Luka bo 28.2. 2017 dopolnil 18 let. Takrat bo podpisal prvo profesionalno pogodbo z Realom. Visokonakladni in vplivni časopis Marca pa je v ponedeljek namignil, da se bo takrat tudi odločil, za koga bo igral: Slovenijo ali Španijo.

Da Španci mislijo resno, je bilo jasno tudi po izjavah predsednika košarkarske zveze Jorgeja Garbajose. Dejal je, da so mu vrata reprezentance odprta, a da se mora odločiti sam.

Očitno je to bila v Španiji še dilema, v Sloveniji pač ne! Tudi za Špance je vse dvome razblinil Luka (športno pot je začel v KŠ Union Olimpija) kar sam.

Smodiševi načrti

„Zagotovo sta Luka Dončić in Aleksej Nikolić dva, ki bosta naslednje leto močno pomešala hierarhijo in štrene v reprezentanci. Verjamem, da bomo zaradi tega še bolj agresivni, igrali še boljšo obrambo in še bolj konstantno držali visoko raven igre,“ je dal Matjaž Smodiš, športni direktor reprezentance, v pogovoru za MMC jasno vedeti, da računa, da bo Luka Dončič prihodnje leto v dresu Slovenije. To nam je potrdil tudi selektor Igor Kokoškov, ki je pravi, da sta z Luko v stiku.

Akcija za KZS

Da se veliko stavi na Dončića, potrjuje tudi podatek, da bi Slovenija prihodnje leto gostila EP U20. Strokovnjaki napovedujejo medaljo, za to pa rabimo Dončića. Pričakovati je, da bo Košarkarska zveza Slovenije naredila vse, vložila vse mogoče napore, da Luka le obleče sveti slovenski dres. Od danes naprej dileme ni več! V ponedeljek bo zaseda IO KZS-ja, ki bo imel prav zavoljo Luke v rokah še večje argumente, da se organizacije EP-ja tudi loti!