“Luka Dončić bo 10-15 let vodil Slovenijo”

Rubrika: ReprezentancaMlajše selekcije

Fenomen slovenskega čudežnega dečka Luke Dončića (198 cm, 1999) je obnorel tudi ljubitelje košarke na Iberskem polotoku, kjer 15-letnik uspešno brani barve madridskega Reala.

3012_doncic_02

Ker kraljevi klub svoji biser skriva pred mediji, ni mu namreč dovoljeno dajati intervjujev – s podobnim režimom so nekoč delali z Rickyjem Rubiom -, so se španski kolegi po odgovore obrnili na naslov Raša Nesterovića. Nekdanji evropski in prvak Lige NBA, danes pa generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije, se ni želel prenagliti v napovedih.

“Lahko bo igral v prvi španski ligi Endesa,” je za gigantes.com dejal Nesterović in v isti sapi dodal, da bo Luka nedvomno vlečni konj slovenske generacije, ki prihaja: “Njegova naloga je, da bo 10 ali 15 let vodil Slovenijo.”

Pri šestih letih zadeval trojke

Na nedavno končanem kvalifikacijskem turnirje Evrolige za mladince, Dončić ga je z Realom kot dve leti mlajši od večine konkurence osvojil in bil izbran v idealno peterko, so se Španci pogovarjali tudi z očetom Sašo Dončićem. Slednji je na slikovit način opisal, koliko hitreje je sin napredoval – tako tehničko kot fizično – v primerjavi z vrstniki: “Pri šestih letih je že zadeval trojke, medtem ko so njegovi vrstniki komaj vrgli do obroča.”