LTH Castings obnovil sodelovanje z mladim branilcem

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Pri škofjeloškem LTH Castingsu so pred kratkim potrdili obnovitev sodelovanja z Maticem Veselom, novi trener Andrej Božič pa bo v novi sezoni lahko računal tudi na Luko Kureša, ki je k “Ulitkarjem” prestopil pred pričetkom lanske sezone.

Luka Kureš tudi v prihajajoči sezoni za LTH Castings. (Foto: Igor Martinšek)

Luka Kureš tudi v prihajajoči sezoni za LTH Castings. (Foto: Igor Martinšek)

Luka Kureš (192 cm, 1998), ki je pred prihodom k LTH Castingsu več let nosil dres Ljubljane, se je v Škofji Loki odlično znašel.

Veseli me, da bom v prihajajoči sezoni ponovno oblekel dres ekipe, ki jo krasi mladost, pozitivna energija, igrivost, predvsem pa timski duh. Kljub svoji mladosti je ekipa že v pretekli sezoni pokazala obilo zrelosti, na koncu je za odmevnejši rezultat zmanjkalo tudi nekaj športne sreče,” je svoj pogled na preteklo sezono strnil 20-letni košarkar, ki se najbolje znajde na položaju organizatorja igre in branilca.

Ob Maticu Veselu, ki je pred kratkim prav tako podaljšal sodelovanje z škofjeloškim drugoligašem, je bil Kureš edini košarkar LTH Castingsa, ki je zaigral na vseh tekmah v sezoni. V povprečju je na tekmo na parketu prebil 25 minut, v tem času pa dosegal po 8,8 točke, 2,6 podaje in 2,3 skoka.

Nova sezona z novim trenerjem

Košarkarski klub Škofja Loka je v letošnji sezoni praznoval 65. obletnico delovanja, dolga leta je imel mesto v elitni slovenski košarkarski ligi, svoj čas pa nastopal tudi v Koraćevem pokalu. Ker ekipa še ni povsem sestavljena, je povsem normalno, da o ciljih in pričakovanjih za prihajajočo sezono v klubu še ne želijo govoriti, svoje cilje pa pozna Kureš. “Osebno pričakujem, da bom tudi letos upravičil zaupanje trenerja in vodstva kluba kot tudi zvestih navijačev, ki nam vseskozi stojijo ob strani in se skupaj z nami veselijo uspehov članske ekipe kot tudi vseh mlajših selekcij kluba,” je dejal Luka in dodal: “Trdno verjamem, da bomo letos bogate izkušnje iz lanske sezone, ko smo se enakovredno kosali z ekipami, ki so na koncu krojile sam vrh drugo ligaške lestvice uspešno prenesli na igrišče in se tako potegovali za najvišja mesta v ligi.”