LJ ŠTUDENTSKA: Znani polfinalisti, pri metu Heco (29) in Runovc (21)

Rubrika: Študentska liga

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17 in sicer smo videli tekme v ženski skupini C (tekme za razvrstitev od 5. – 9. mesta) ter prvi četrtfinalni tekmi v moški konkurenci. Kot zanimivost velja omeniti, da so prvi polfinalisti v moški konkurenci postali študentje s FSP in FKKT, ki se bodo med seboj v polfinalu kot večni tekmeci pomerili že tretje leto zapored.

Liga Spalding UKL 2016/2017 , ženske, skupina C:
Pedagoška fakulteta – PRAVNA FAKULTETA 35:39
(Hrblajan 14, Lisić 8, Dremel 7; Derlink in Kos 10, Smolnikar 7)

Tekma, ki je obema ekipama dajala možnosti za osvojitev končnega petega mesta. »Pedagoginjam« bi želeno peto mesto prinesla že zmaga, »pravnicam« pa visoka razlika in zmaga še na zadnji njihovi tekmi – seveda ob pričakovanem razpletu na ostalih tekmah. S tem razlogom smo gledali pričakovano izenačeno tekmo, kljub temu pa so polčas dobile »pravnice« s petimi točkami razlike. V tretji četrtini se je nadaljevala izenačena borba, »pedagoginje« pa so se ob koncu tega dela približale na tri točke razlike in obetala se je zanimiva končnica. To se je tudi uresničilo saj sta ekipi odigrali podaljšek. V tem delu igre so bile uspešnejše »pravnice« in z zmago ohranile teoretične možnosti za osvojitev končnega petega mesta.

FAKULTETA ZA KEMIJO IN KEMIJSKO TEHNOLOGIJO/FAKULTETA ZA UPRAVO – Biotehniška fakulteta 20:0

Študentke z Biotehniške fakultete so na tekmo prišle le s tremi igralkami, zato je bila tekma registrirana z 20:0 v korist združene ekipe FKKT/FU.

Lestvica v skupini C (ženske):
Pedagoška fakulteta 7, Pravna fakulteta ter Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo 5, Biotehniška fakulteta 3 (-1), Filozofska fakulteta 3.

četrtfinale (moški):

FAKULTETA ZA ŠPORT – Filozofska fakulteta 90:49
(Sirnik 20, Fižuleto 17, Vinazza 11; Heco 29, Žmavc 10, Jovović 5)

Favoriti prvega četrtfinalnega srečanja v moški konkurenci so bili študentje s Fakultete za šport, ki so že v prvi četrtini pokazali kdo je gospodar na igrišču in ta del igre dobili z osmimi točkami razlike. Tudi v drugi četrtini so »športniki« nadaljevali s hitro in agresivno igro v vseh fazah igre – s takim pristopom so povedli s 17 točkami razlike in praktično odločili tekmo v svojo korist. Nadaljevanje tekme je bila zgolj formalnost in »športniki« so zabeležili novo visoko zmago in tako postali prvi polfinalisti letošnjega tekmovanja.

FAKULTETA ZA KEMIJO IN KEMIJSKO TEHNOLOGIJO – Fakulteta za družbene vede 57:50
(Butala 20, Košir 16, Škedelj 9; Runovc 21, Rojko 14, Brecelj 6);

Drugi četrtfinalisti letošnjega tekmovanja so zasluženo postali »kemiki«. Že v prvi četrtini so si priigrali lepo prednost in povedli z 11 točkami razlike. Študentje s FDV so se v nadaljevanju tekme na vsak način poskušali približati, vendar tokrat preudarni »kemiki« so vedno našli prave odgovore na njihove napade in jih vseskozi držali na varni razliki, ki je znašala med petimi in desetimi točkami. Tako so »kemiki« na koncu zasluženo zmagali in se bodo že tretje leto zapored v polfinalu pomerili z njihovimi večnimi tekmeci – študenti s Fakultete za šport.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 na uradni spletni strani lige.