LJ ŠTUDENTI: Kdo v polfinale? Kovačevič 26

Rubrika: Študentska liga
Liga UKL Spalding (foto: Ana Kregar)

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2016/17: videli smo tekme v ženski skupini C (tekme za razvrstitev od 5. – 9. mesta) ter zadnji četrtfinalni tekmi v moški konkurenci. Kot zanimivost velja omeniti, da smo včeraj dobili še vse polfinaliste v moški konkurenci.

Liga Spalding UKL, skupina C (ženske):

Filozofska fakulteta – BIOTEHNIŠKA FAKULTETA 27:32
(Kopač L. 9, Esih in Kaplja 6; Čas in Brenken 10, Šarlah 8)

Glede na sestavo ekip na današnji tekmi smo pričakovali izenačeno tekmo. Že pred začetkoma tekme se je vedelo, da bo zmagovalna ekipa osvojila končno osmo mesto. Prva četrtina je potekala v izenačenem boju, v drugi četrtini pa so bile »filozofinje« prepričljivejše in na odmor odšle s šestimi točkami prednosti. Med odmorom so se »biotehnologinje« zbrale in v tretji četrtini poskušale vse da bi zmanjšale prednost študentk s Filozofske fakultete. To jim je tudi uspelo in pred začetkom zadnjega dela igre je bilo le še tri toče razlike v korist »filozofinj«. Tako se je o zmagi odločalo v zadnjem delu igre. V tem delu so bile občutno boljše »biotehnologinje«, ki so z zmago osvojile končno osmo mesto.

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo – PRAVNA FAKULTETA 28:55
(Močnik 15, Košarac 9, Kralj in Cafun 2; Kos 17, Osolnik 14, Smolnikar in Derlink 12)

Gledali smo tekmo dveh energičnih trenerjev, ki vnašata polno energije v svoji ekipi. »Pravnice« so pristopile v tekmo izjemno agresivno in prvi del tekme dobili s petimi točkami razlike. Tej agresivni igri so se v nadaljevanju študentke z združene ekipe FKKT/FU prilagodile, tako da se je polčas končal s šestimi točkami razlike v korist »pravnic«. V drugem polčasu so »pravnice« uveljavile svojo kvaliteto in počasi in zanesljivo »mlele« svoje nasprotnice in na koncu visoko zmagale in osvojile končno peto mesto.

Lestvica v skupini C (ženske):
Pravna fakulteta ter Pedagoška fakulteta 7, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo/Fakulteta za upravo 6, Biotehniška fakulteta 5 (-1), Filozofska fakulteta 4.
Četrtfinale (moški):

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo – FAKULTETA ZA UPRAVO 53:60
(Klobčar 18, Purič in Gortnar 10; Dežman 15, Hojč in Đogić 13)

Pričakovali smo borbeno in nepopustljivo tekmo. Študentje s Fakultete za upravo so hitro povedli z osmimi točkami razlike vendar »gradbeniki« so se pravočasno zbudili in prvi del tekme se je končal le s tremi točkami razlike v korist »upravnikov«. V drugi četrtini se je nadaljevala izenačena tekma, malce uspešnejši pa so bili »gradbeniki« – tako da se je polčas končal neodločeno. Drugi polčas so začeli uspešnejše »gradbeniki«, ki so bili zlasti boljši v skokih pod obema obročema. Tak način igre jim je ob koncu tretje četrtine prinesel prednost za sedem točk. V zadnji četrtini so se lanski prvaki le zbrali in pet minut do konca izid izenačili. Tako se je obetala izredno izenačena končnica. »Upravniki« so v zadnjem delu igre le uveljavili vse svoje izkušnje in tekmo mirno pripeljali v svojo korist in se zasluženo uvrstili v polfinale letošnjega tekmovanja.

EKONOMSKA FAKULTETA – Biotehniška fakulteta 84:47
(Kovačević 26, Čergić 19, Kruljac 12; Podgornik Milosavljević 17, Flajšman 14, Brvar 8)

Zadnja četrtfinalna tekma je potekala po notah »ekonomistov«. V prvem polčasu so se fizično slabši »biotehnologi« še nekako upirali, saj so po koncu drugega dela igre zaostajali za tri točke. V tretji četrtini so »ekonomisti« stopili na plin in ta del visoko dobili in po treh četrtinah vodili z 28 točkami razlike. V zadnji četrtini so študentje z Ekonomske fakultete ritem le še stopnjevali in premočno zmagali in tako postali zadnji polfinalisti letošnjega tekmovanja.

Vse informacije z zvezi s tekmovanjem v SPALDING UKL 2016/17 na uradni spletni strani.