Lisac želi, da Olimpija upraviči svoj sloves!

Rubrika: Pokal Spar

Košarkarji Petrol Olimpije se bodo na polfinalni tekmi finalnega turnirja Pokala Spar pomerili s Sixt Primorsko. Turnir bo v soboto, 16., in nedeljo, 17. februarja, gostila koprska Arena Bonifika.

Ljubljansko moštvo bo v Kopru skušalo v svoje vitrine dodati še 21. naslov slovenskega pokalnega prvaka. Minulo sezono, ko je finalni turnir potekal v Hramu slovenske košarke, Hali Tivoli, so Zmaji tekmovanje sklenili v polfinalu, po tem, ko so klonili proti kasnejšim prvakov in letošnjim gostiteljem turnirja, košarkarjem Sixt Primorske. Prav s Koprčani se bodo ljubljanski košarkarji pomerili tudi na uvodni polfinalni tekmi letošnjega finalnega turnirja, ki bo v soboto, 16. februarja, ob 15.30.

V tekmovalni sezoni 2018/19 je Petrol Olimpija Pokal Spar začela v četrtfinalu, četa glavnega trenerja Saše Nikitovića pa se je pomerila z Rogaško. Na prvi tekmi v Rogaški Slatini so Zmaji zabeležili zmago s 95:92, na drugi v Stožicah izgubili z 79:81, na finalni turnir pa napredovali zaradi boljše razlike v doseženih in prejetih točkah v seštevku obeh tekem (+1; 174:173).

Moštvi Petrol Olimpije in Sixt Primorske sta se v tej sezoni pomerili že trikrat, ljubljanski košarkarji pa so zabeležili eno zmago. Na uvodnem obračunu sezone na domačih tleh, slovenskem Superpokalu, 24. septembra lani, je bilo koprsko moštvo boljše s 83:71, Zmaji so v četrtem kolu Lige Nova KBM v Stožicah 2. novembra slavili zmago z 81:61, nazadnje pa sta se ekipi srečali v soboto, 12. januarja, ko so Koprčani proti pomlajeni Petrol Olimpiji vknjižili zmago z 80:63.

Roman Lisac, direktor Petrol Olimpije:
»Petrol Olimpija je trenutno v takšnem stanju, kakršno to pač je. Napravili bomo vse, da se bomo dostojno kosali s Sixt Primorsko in bili boljši tekmec. Nastopili bomo v najboljši možni zasedbi, in skušali dokazati, da je Petrol Olimpija še vedno vredna svojega slovesa. Vemo, da je do začetka finalnega turnirja Pokala Spar pred nami še naporen ritem tekem in potovanj, to se ne spreminja, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti.«

Pokal Spar, finalni turnir, polfinale, 16.2.
Sixt Primorska – Petrol Olimpija (15.30)
Hopsi Polzela – Helios Suns (18.30)

17.2.
finale (16.00)