LIGA NBA JE NAZAJ! James in Gobert poskrbela za uvodni zmagi

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Liga NBA je tudi uradno nazaj! Odigrani sta bili prvi dve tekmi skrajšanega nadaljevanja sezone pred končnico, za zmagi pa sta v tesnih končnicah poskrbela Utah Jazz in LA Lakers.

Prvi koš je, kar nekako simbolično, saj je bil prav on prvi igralec s potrjeno okužbo in posledično ‘kriv’ za prekinitev lige, Rudy Gobert, ki je v napeti tekmi proti New Orleansu dosegel tudi odločilna prosta meta.

 

New Orleans je tako ostal brez pomembne zmage v boju za končnico, za kar mora v preostanku sezone ‘ujeti’ osmo-uvrščeno ekipo zahoda na najmanj 4 zmage oz. porazov razlike. Bo pa to težko storil, če bo Zion Williamson, tudi na naslednjih tekmah moral igrati pod restrikcijo minut. Nocoj je lahko namreč odigral samo točno 15 minut, presedel je vse ključne momente tekme, vseeno pa dosegel 13 točk, vendar ostal brez skoka.

Pri poražencih so trije igralci – Brandon Ingram (23), Jrue Holiday (20) in JJ Redick (21) presegli mejo 20-ih točk, enako pri zmagovalcih – Donovan Mitchell (20), Mike Conley (20) in Jordan Clarkson (23).

Napeto je bilo tudi na derbiju uvodnega dneva, kjer sta se v Orlandu pomerila mestna tekmeca iz Los Angelesa. Glavni strelec tekme je bil Anthony Davis, ki je dosegel 34 točk, odločil pa je LeBron James – najprej je za vodstvo ob zgrešenem metu pobral lastno žogo in zadel, v zadnjem napadu Clippersov pa najprej ustavil Kawhi Leonarda in takoj za tem še Paul Georgea. James je končal pri 16-ih točkah, kolikor jih je dosegel tudi Kyle Kuzma.

 

 

Za Clipperse je George dosegel 30 točk, Leonard dve točki manj,

Liga se v pospešenem ritmu nadaljuje danes, ko bo od treh Slovencev na parket kot prvi stopil Luka Dončić, ki bo igral proti James Hardnu in druščini.

Liga NBA, 30.7.:

Utah – New Orleans 106:104

LA Lakers – LA Clippers 103:101