Liga ABA v prihodnje s 14 klubi, štart 19.9.

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Preko videokonferenčnega klica je v ponedeljek potekala skupščina Lige ABA. Predstavniki klubov so sprejeli nekatere pomembne odločitve v luči priprav na novo tekmovalno sezono 2020/21.

Po treh letih košarkarski navdušenci širom celotne regije pred začetkom nove tekmovalne sezone ne bodo imeli priložnosti spremljati moštev na Superpokalu Lige ABA. Zaradi še vedno trajajoče pandemije koronavirusa in nepredvidljivih razmer, ki jih pandemija prinaša, je skupščina sprejela odločitev, da po treh letih tokrat superpokalnega tekmovanja ne bo.

Lansko leto je Superpokal Lige ABA potekal v Zagrebu, Cedeviti Olimpiji pa se je uspelo prebiti vse do finala, kjer je nato s 77:99 klonila proti Partizanu NIS.

Nova tekmovalna sezona Lige ABA, v kateri bo nastopalo 14 moštev, se bo začela v soboto, 19. septembra, redni del sezone pa bo trajal do 28. marca 2021. Končnica regionalnega tekmovanja se bo začela 4. aprila 2021. Vse do sezone 2024/25 bo v Ligi ABA in Ligi ABA 2 nastopalo po 14 moštev, skupaj torej kar 28.

Spomnimo, zaradi pandemije koronavirusa je bil redni del sezone v Ligi ABA predčasno zaključen, predstavniki klubov pa so na skupščini, ki je potekala 27. maja, sprejeli odločitev, da končni vrstni red klubov na lestvici ni določen. Ob prekinitvi v marcu je imela Cedevita Olimpija na svojem računu 13 zmag in osem porazov.