Liga ABA se vrača na (slovenski) TV!

v rubriki
ABA Liga
s kategorijo
Novice
.

Prvi krog Lige ABA je za nami, tekme pa so gledali redki. Nekaj se jih je znašlo s „streami“ na spletu, nekaj vas je bilo na tekmah, ostali pa so stremeli v statistiko v živo. Menda temu ne bo več tako.


Kanal A

Po zadnjih neuradnih podatkih naj bi del prenosov po novem potekal na Kanalu A (preferirali naj bi tekme Cedevite Olimpije), svojo računico in upe ima tudi Šport TV, pa menda še kdo drug.

Televizijske pravice

Dejstvo je, da je televizijske pravice Liga ABA prodala Areni Sport. Le ta načrtuje, da pride na slovenski trg, do tedaj pa lahko pravice prodaja po mili volji. To je posel, lahko pa jih tudi ne proda. Pravico so kupili, nikjer pa ne piše, da morajo tekme tudi prenašati. A očitno so našli skupen jezik s Kanalom A, ki se je v zadnjih letih pozicioniral kot televizija, ki se zna pogajati in TV hiša, kjer se lahko spremlja šport.

Resna zgodba

Arena Sport ima še vedno v lasti tudi osem tekem Lige NBA na teden. Kje bodo te tekme končale, ni jasno. Je pa jasno, da Arena Sport prihaja v Slovenijo z resno zgodbo, med temi, ki bodo postavljali zgodbo naj bi bil tudi Tilen Trotovšek, na slovenski športni TV sceni uveljavljeno ime.