Letos brez EP mlajših selekcij, EuroBasket 2022?

Rubrika: Eurobasket

Od danes do četrtka potekajo ključni pogovori o prihodnosti tekmovanj pod okriljem Fibe Europe in Fibe World. Danes se je sestalo operativno telo Fibe Europe. Board je odločil, da v tem koledarskem letu ne bo evropskih prvenstev mlajših selekcij, odpovedani so vsi turnirji, ki jih pripravlja Fiba Europe, je za Index.hr povedal Stojko Vranković, predsednik Košarkarske zveze Hrvaške.

Kaj bo s kvalifikacijami za Tokio?

O usodi, terminih in morebitni spremembi gostiteljstva kvalifikacijskih turnirjev za Tokio 2021, pa bo se odločalo v četrtek.

EuroBasket 2022.?

Vranković je ob tem spomnil, da so razpravljali o letu 2021, ki poleg EP članov in članic prinaša olimpijske igre, ki se začnejo 23. julija 2021. Pred tem bi morali biti na sporedu kvalifikacijski turnirji, mesec dni po igrah pa še EP članov. Članice so za razliko s kvalifikacijami opravile, EP pa je planiran v drugi polovici junija.

„Ni možnosti, da bi nam Liga NBA pustila svoje igralce na tri turnirje v razmaku treh mesecev,“ je opozoril Vranković in dal vedeti, da je precej bolj realno, da bo EP članov 2022. Drugače povedano, Slovenija bo evropski prvak še leto dni dlje!