Leto 2019 začenjata Šenčur in Krka

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V zaostali tekmi 7. kola Lige Nova KBM se bosta v Šenčurju srečali domača ekipa in gostujoče moštvo Krke. To bo hkrati tudi prva tekma Konstantina Subotiča na klopi Šenčurja, kjer je zamenjal Radeta Mijanoviča.


Liga Nova KBM, 7. krog, 2.1.
Šenčur GGD – Krka (19.00)

V zaostali tekmi 7. kola Lige Nova KBM se bosta pomerila Šenčur in Krka. Šenčurjani so po 11. kolu zamenjali trenerja, na mesto Radeta Mijanovića, ki je bil zamenjan po domačem porazu v zadnjem kolu proti zadnjeuvrščeni Iliriji, so ustoličili Konstantina Subotiča. Po dveh zaporednih porazih v 10. in 11. kolu lige želijo igralci Šenčurja z novim trenerjem ta niz prekiniti, a naloga ne bo lahka, saj Novomeščani prihajajo v Šenčur na krilih štirih zaporednih zmag. Naloga domačinov bo še toliko težja, saj ima Krka drugi najbolj učinkovit napad v Ligi Nova KBM (86,3 točke v povprečju na srečanje). Vendar je domača zasedba ena najbolj izkušenih v ligi, zato se bo gotovo opirala tudi na to dejstvo. V letošnji sezoni je to prvo srečanje med tema dvema ekipama, v sezoni 2017/2018 pa je bila Krka v štirih medsebojnih srečanjih prav tolikokrat uspešnejša.

Pri Šenčurju imajo vodilno vlogo v tej sezoni Lige Nova KBM izkušeni Smiljan Pavić (najboljši strelec – 12,4 točke na srečanje), Dino Murić (najboljši skakalec – 6,9 skoka na tekmo) in Ramo Rizvić (3,9 asistence na tekmo). Pri Krki bo veliko odvisno od prav tako izkušenega Jureta Lalića, ki dosega v povprečju 13,9 točke na tekmo in njun dvoboj s Pavićem bo prav gotovo zelo zanimiv.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Konstantin Subotič, trener Šenčurja:
“Krka ima na vseh igralnih mestih odlične igralce. Igramo v domači dvorani in moramo narediti vse, da zadostimo svojim ciljem. V prvi vrsti moramo pokazati enotnost in pravo energijo. Le v tem primeru lahko računamo na zmago. Razmišljamo pozitivno in vse bomo naredili, da tako tudi ostane.”

Simon Petrov, trener Krke:
“Tekme v Šenčurju so bile vedno zelo težke, nasprotnik pa je bil proti nam vedno zelo motiviran. Tudi tokrat bo tako, saj je Šenčur kakovostno moštvo, katerega položaj na lestvici to nikakor ne odraža, sedaj pa so menjali še trenerja in to bo še en dodaten motiv za njihovo dobro igro. Nas za začetek leta čaka »nori« januar, poln tekem v treh tekmovanjih. Želimo ga odpreti z zmago.”