Ledita presenetila Triglav, Cinkarna, Grosuplje in Konjice do zmag

s kategorijo
Novice
.

S štirimi tekmami prvega kola se je danes začelo državno prvenstvo za ženske. Grosupeljčanke so pred domačimi gledalci odlično začele sezono in premagale Domžale, Celjanke so bile pričakovano boljše od Akson Ilirije, Konjičanke so po napeti končnici premagale Maribor, Ledita pa je presenetila Triglav in z visoko zmago začela svoje nastope v 1. SKL.


Na uvodnih tekmah 1. SKL za ženske so do zmag prišle vse domače ekipe in tako napovedale zanimivo sezono. Najboljša posameznica sobotnih tekem je bila košarkarica Domžal, Vanja Tajher, ki je kljub porazu v statistiko vpisala 18 točk, 6 skokov, 4 podaje in 7 pridobljenih žog – valorizacija 24.

Najzaslužnejša za uspeh svoje ekipe pa je bila Eva Prevodnik. Košarkarica Ledite je za zmago nad Triglavom prispevala 14 točk, 9 skokov, 6 podaj in 1 pridobljeno žogo – valorizacija 21.

1. SKL (Ž), 1. krog, 28.9.
GROSUPLJE : DOMŽALE 83:58 (18:13, 17:17, 19:12, 29:16)
Zoran 19 (7 skokov, 5 pridobljenih žog), Černač 13 (9 skokov); Tajher 18 (7 pridobljenih žog, 6 skokov), Jakovljević 10 (5 skokov)

Izjavi trenerjev:
Slavko Duščak, trener Grosuplja:
“Od prve do zadnje minute smo pokazali, po kaj smo prišli na parket. Ritem igre smo držali od prve do zadnje minute, sicer nam na začetku ni šlo po načrtih, nato pa smo z nekaj lahkimi obrambami dosegli toke s protinapada. Ko so se punce otresle začetke trene so tekmo zasluženo pripeljale do zmage. Čestitke vsem dekletom.”

Bojan Hladnik, trener Domžal:
“Čestitke domačinkam za zmago, sodnikom pa pohvale za dobro sojenje. Kar se tiče naše igre, je trenutno to kar smo sposobni. V prvem polčasu smo še držali ritem domačink, na začetku drugega malce zaspali, kar so domačinke zmale izkoristiti. Mislim, da je razlika 20 točk, realna. Čestitke dekletom za borbo in prikazano igro.”

JASMIN SPORT LEDITA : TRIGLAV 76:48 (31: 12, 16:17, 11:13, 18:6)
Žibert 23 (8 skokov), Zupan (6 skokov) in Prevodnik (9 skokov, 5 podaj) 14; Burke 12, Omerbašić 8 (9 skokov)

Izjavi trenerjev:

Alen Ploj, trener Ledite:
“Odigrali smo fenomenalno tekmo, od prve do zadnje minute. Punce so igrale s srcem in pokazale, da so prava ekipa tako na igrišču, kot izven njega. Že v prvi minuti se nam je sicer poškodovala kapetanka ekipe in upam, da se nam čim hitreje priključi na igrišču.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Uvodno tekmo sezone smo odigrali s preveč spoštovanja in smo jo zasluženo izgubili. Določene igralke bodo na prihodnjih tekmah morale prevzeti večjo odgovornost v igri.”

CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 85:49 (25:13, 18:12, 25:14, 17:10)
Krošelj 18 (5 skokov, 5 podaj), Jelenc 14 (5 skokov); Jamnik 12, Pavlič 11

Izjavi trenerjev:
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Lahko sem zadovoljen s pristopom naših deklet, ki so visok nivo igre držale skozi celotno srečanje. Čestitam igralkam za zasluženo zmago, pohvale pa tudi ekipi Ilirije za čvrsto in borbeno igro.”

Gregor Vodenik, trener Akson Ilirije:
“Ekipa iz Celja ni tista, s katero bi se Akson Ilirija lahko primerjalA v tej sezoni. Obe ekipi bosta morali znanje in kvaliteto pokazati na naslednjih tekmah. Mi imamo do prvega pravega testa dva tedna, jutri je dan za analizo, v ponedeljek pa se vračamo v dvorano.”

KONJICE : MARIBOR 60:55 (17:11, 15:13, 12:16, 16:15)
Podgrajšek 14, Šrot 13 (5 skokov); Dautović M. 17 (13 skokov), Hribljan 9

Izjavi trenerjev:
Franc Perkič, trener Konjic:
“Za nami je fizično težka tekma. Punce so uspele držati minimalno prednost skozi celotno srečanje in ob veliki borbenosti ter bučni podpori s tribun, zdržale do konca. Čestitke igralkam za prvo in težko pričakovano zmago.”

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“Prva tekma sezone je bila zelo napeta in borbena. Mislim, da so gledalci lahko bili zadovoljni s predstavo obeh ekip. Kar se tiče naše igre, dovolili smo si izgubiti preveč žog, predvsem v odločilnih trenutkih, kar nas je na koncu stalo zmage. Čestitam igralkam obeh ekip in upam, da popravimo svojo igro do naslednje tekme.”