“Led je prebit!”

Rubrika: Eurobasket

Po koncu tekme Slovenija – Poljska so svoje misli strnili v slovenskem taboru.

Igor Kokoškov, selektor slovenske moške članske reprezentance:
Prva tekma je vedno težka, polna je čustev, težko se sprostiš, zato moramo biti zadovoljni z zmago. Žal mi je, da nismo bolje odigrali zadnje četrtine, saj končen rezultat ni pravi pokazatelj dogajanja na parketu. Fantje so pokazali veliko energije, se borili do zadnjega atoma moči, v zaključku tekme pa smo ostali vkopani, naredili nekaj neumnih osebnih napak, zapravili vrsto napadov in Poljski dovolili, da je precej zmanjšala razliko.

Goran Dragić, slovenski reprezentant:
“Prebili smo led in to je najbolj pomembno. Prve tekme na takih tekmovanjih so vedno zahtevne in Poljaki so nas v zadnji četrtini spomnili, da se ne smemo prehitro sprostiti. Po svojem smo tudi sami krivi, saj smo zadnje minute odigrali dokaj nespametno. Kar pet napadov zapored smo metali za tri točke, namesto da bi žogo spustili na tla in odigrali počasi, zbrano.”

Edo Murić, slovenski reprezentant:
Veseli smo, da smo zmagali, a ti dve točki moramo čim prej pozabiti, saj nas v soboto čaka precej težje delo proti Finski, ki ima odlične strelce, hkrati pa bo imela na svoji strani še polno dvorano. Poljaki so nam največ preglavic povzročili v zadnji četrtini, ko smo ostali brez Vidmarja in Dimca, toda borili smo se do konca in zasluženo zmagali. Zavedamo se, da je 80 prejetih točk preveč, a hkrati smo znova dokazali, da v napadu nimamo težav. Še posebej, če je Goran Dragić tako razpoložen, kot je bil danes. Za seboj je povlekel celotno ekipo in pokazal, da je pravi vodja. Na naslednjih tekmah se moramo prebuditi tudi ostali.