ODMEVI: Laso razmišlja o sodnikih, Ataman pa o žuru na Ibizi

v rubriki
Evroliga
s kategorijo
Novice
.

Za nami je prva polovica zaključnega turnirja najboljše četverice v letošnji sezoni Evrolige, glede na rezultate, pa prihajajo različni odmevi iz taborov vseh štirih moštev. Več kot očitno se najbolj zabavajo pri Efesu, medtem ko je po zapravljeni priložnosti najtežje Realu.

Po tem, ko so v lanski sezoni na 30 tekmah rednega dela sezone zbrali le 7 zmag in zasedli zadnje 16. mesto, je le redkokdo pričakoval, da bo Anadolu Efes v letošnjem letu zaigral v finalu Evrolige, a zgodilo se je prav to. Turški strokovnjak Ergin Ataman je sestavil odlično moštvo, ki po njegovem mnenju igra kar NBA košarko: “Ekipa se zabava že tekom cele sezone. Videli ste, kako je Fenerbahče čutil velik pritisk, mi pa tega enostavno nimamo. Igramo moderno, NBA košarko, kot Golden State, ki je že dolgo šampion v Ligi NBA.”

Z varovanci kar na Ibizo

Tako kot ob zmagi proti Fenerbahčeju, sta že tekom cele sezone glavna akterja Atamanove igre Shane Larkin in Vasilije Micić. “Shane sezono ni pričel dobro, imel je precej težav, a vse to zaradi poškodbe. Ko je videl igralski kader je rekel: ‘Ja, to je moja ekipa in to je moja košarka’. Upam, da bomo s tako igro tudi osvojili naslov, je dodal Ataman, ki svojo četo želi nagraditi za izjemno sezono na prav poseben način: “Ne kupujem karte za Ibizo, ker nam niso potrebne. Sem smo prišli z našim sponzorjem, najboljšim letalskim prevoznikom in direktor je naš prijatelj. Verjamem, da bomo po finalu vsi odšli v Ibizo. Če sem to obljubil, bomo to tudi storiti. Ibiza je le uro stran od Vitorije, zato bomo tja odpotovali, se zabavali, potem pa nas čaka priprava za končnico državnega prvenstva.”

Laso: “Pogledati si moram posnetek tekme”

Povsem drugačno je vzdušje v taboru Reala, ki je imel proti CSKA-ju veliko prednost, a jo je zapravil. “Če je trenutno komu težko, sem prepričan, da je to Sergio Llull. Ni imel svojega najboljšega večera, a morate razumeti, da je v zadnjih dveh sezonah imel ogromno težav s poškodbami. Prejšnjo sezono se je vrnil in nam pomagal, da osvojimo Evroligo, bil je MVP superpokala Španije. Tokrat je jasno, da ni odigral pametno, a če kdo ve, da je delal napake in se bo boril, da jih popravi, je to Llull,” je v bran svojemu varovancu, ki je izza črte 6,75 tokrat metal le 1/10, stopil Pablo Laso.

Španskega strokovnjaka na klopi Reala, ki je po tekmi večkrat dejal, da svojim varovancem nima kaj zameriti ter je nanje še kako ponosen, je še najbolj od vsega zmotila tehnična napaka, ki mu jo je sodnica Anne Panther dosodila v zadnji četrtini. “O sojenju imam svoje mišljenje, a absurdno bi bilo, da bi vse skupaj komentiral preden si pogledam posnetek tekme. Še posebej velika razlika je bila pri prostih metih, saj je eno moštvo izvajalo mnogo prostih metov več kot drugo. Edino, kar pa res moram reči, da ne razumem, je tehnična napaka, ki sem jo dobil. Samo obrnil sem se proti klopi in izrazil bes zaradi Tavaresove napake.”