Laščani prvič doma, Vulić se vrača v Domžale

s kategorijo
Novice
.

Četrto kolo Lige Nova KBM se je začelo z obračunoma novomeške Krke in Hopsov iz Polzele ter Petrola Olimpije in Sixt Primorske. Zaključilo se bo v soboto z obračuni Ilirija : Rogaška, Zlatorog Laško : Šenčur GGD in Helios Suns : Šentjur.

Liga Nova KBM, 4. krog, 3.11.
Ilirija – Rogaška (19.00)

Srečanje med ekipo Ilirije, ki še ni okusila slasti zmage v tej sezoni Lige Nova KBM in Rogaško, ki še ni izgubila tekme v tej sezoni, se bo odvijalo v ljubljanski kultni dvorani Hala Tivoli. V pretekli sezoni je Ilirija domačo tekmo z gosti iz Rogaške Slatine izgubila po hudem boju ter dveh podaljških.

Najboljši strelec Ilirije v tej sezoni je Joshua Stanley Heath, ki dosega 17,3 točke na tekmo, medtem ko je pri Rogaški strelsko najboljši Rashun Jarrel Davis, ki na tekmo dosega 13,3, točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Saša Dončić, trener Ilirije:
“Zavedamo se, da je ekipa Rogaške še neporažena, mi pa smo do sedaj še brez zmage v Ligi Nova KBM, vendar smo odločni in se bomo maksimalno potrudili, da to dejstvo spremenimo.”

Damjan Novaković, trener Rogaške:
“Čaka nas gostovanje pri zadnjeuvrščeni Iliriji, ki je po dveh visokih porazih pokazala zobe v Novem mestu in skoraj premagala favorizirano Krko. Za zmago bo potrebna popolna mobilizacija in koncentracija, še posebej če vemo, da smo zadnji dve tekmi odigrali z le sedmimi košarkarji in imamo velike težave s poškodbami.”

Zlatorog Laško – Šenčur GGD (19.00)

Zlatorog, ki je prvih dveh kolih Lige Nova KBM obakrat igral podaljšek, v tretjem pa visoko izgubil proti favorizirani Sixt Primorski, gosti ekipo iz Šenčurja, ki je v tretjem kolu prav tako igrala rezultatsko zelo tesno tekmo proti ekipi Rogaške. Aktualni pokalni podprvaki so bili v pretekli sezoni boljši na obeh medsebojnih obračunih.

Pri izbrancih Chrisa Thomasa je po prvih treh kolih najboljši strelec Cleveland Joseph Taylor Jr., ki na tekmo povprečno dosega 13,6 točke, medtem ko pri Šenčurju izkušeni veteran Smiljan Pavić dosega 14,3 točke na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Chris Thomas, trener Zlatoroga:

“Zelo se veselimo dejstva, da bomo to soboto prvič v sezoni igrali v domači dvorani Tri lilije. Igrali bomo pred najboljšimi navijači v Sloveniji, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da osrečimo celotno mesto Laško.”

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
“Gostovanje v Laškem je vedno zahtevno. Pričakuje nas motiviran nasprotnik, tako da bo za nas pomembno, da bomo čim bolj agresivni v napadu.”

Helios Suns – Šentjur (19.00)

V Domžalah se bo odvilo srečanje med dvema ekipama, ki sta obe izgubili v tretjem kolu Lige Nova KBM, Helios na gostovanju pri Šenčurju GGD, Šentjur pa proti Petrol Olimpiji doma. V prejšnji sezoni sta se ekipi pomerili štirikrat, trikrat pa je bila uspešnejša zasedba iz Šentjurja.

Pri Heliosu je v prvih treh kolih pod koši najbolj uspešen Đoko Šalić, saj dosega v povprečju 18 točk na tekmo, pri igralcih iz Šentjurja pa najbolj izstopa Davor Konjević, ki na srečanje v povprečju dosega 17,7 točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Jovan Beader, trener Heliosa:
“Naša želja je, da igro s sredine tekme regionalne lige prenesemo tudi v državno prvenstvo. Za dvig samozavesti bi nam prav prišla manjša serija zmag, a se zavedamo, da proti Šentjurju ne bo enostavno. Gre za dobro vodeno ekipo, proti kateri bomo morali biti v najboljši izvedbi, če želimo priti do novih dveh točk, prav pa nam bi prišla tudi glasna spodbuda s tribun.”

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
“Tekme v Domžalah so zame vedno še posebej čustvene. Tokrat nas čaka gostitelj, ki se je okrepil z Mitjo Nikolićem. Ekipa, ki sodeluje tudi v regionalni ligi, je favorit tega srečanja. Za zmago bomo morali odigrati na visoki ravni, nadzirati skok in obrambno tranzicijo.”