Laščani korak bližje četrtfinalu!

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V prvi tekmi 2. kola drugega dela Lige Nova KBM so Laščani doma suvereno premagali ekipo ECE Triglava in si s tem na stežaj odprli vrata v četrtfinale Lige Nova KBM.

LIGA NOVA KBM, 2. DEL TEKMOVANJA,  2.kolo – Liga za obstanek, 3.3.
ZLATOROG LAŠKO : ECE TRIGLAV 82:73 (31:23, 22:9, 13:22, 16:19)
Zlatorog Laško: Benson 13, Požin 11, Glavan 6, Stipaničev 6, Grušovnik 11, Ličen 8, Routt 20, Strel 7.
ECE Triglav: Dornik 10, Ožegovič 24, Stavrov 21, Milašinović 13, Smrekar 5.

V Laškem se je z današnjo tekmo začelo 2. kolo drugega dela Lige Nova KBM, v kateri so domači igralci Zlatoroga gostili ekipo ECE Triglava. Laščani so tekmo pričakovali z optimizmom, saj bi z zmago naredili še en korak k uvrstitvi v četrtfinale Lige Nova KBM, Triglavani pa so potihoma upali na presenečenje in pobeg z zadnjega mesta lestvice Lige Nova KBM. Domača ekipa je tekmo začetka zelo poletno, saj so Laščani v prvi četrtini nasuli kar 31 točk in si priigrali osem točk prednosti. Nato pa je sledil še napadalni mrk gostov, ki so ga domačini izkoristili za delni izid 17:0 in na ta način tekmo praktično prevesili v svojo korist že ob polčasu. Vendar pa se gosti niso kar predali in so v tretji četrtini zaigrali veliko boljše ter ta del dobili za devet točk in s tem napovedali, da bi zadnja četrtina rezultatsko lahko bila še zanimiva. A gostom kaj več od poraza z razliko devet točk ni uspelo doseči. Laščani so bili dominantni v igri pod obročema, saj so dosegli 10 skokov več od Triglava in celo 22 točk več z zadetimi meti iz rakete. Prav tako je domača klop dosegla 20 točk, gostujoča pa niti ene in le pet igralcev ECE Triglava je doseglo točke na tem srečanju.

Pri Zlatorogu Laško je z novim dvojnim dvojčkom postregel Logan Routt (20 točk in 12 skokov), strelsko pa mu je sledil Corey Benson s 13 točkami. Pri Gorenjcih sta bila napadalno najbolj uspešna Gaber Ožegovič s 24 in Andrej Stavrov z 21 točkami.

Laščani se bodo v naslednjem kolu 13. marca na Polzeli pomerili s Hopsi, Triglavani pa bodo priložnost za zmago iskali isti dan, ko bodo gostili Šentjur.