Lapornik ostaja, Ramljak novinec v Krki

v rubriki
Liga Nova KBM
s kategorijo
Novice
.

V KK Krka sestavljajo moštvo za naslednjo sezono. Tako so že podaljšali pogodbo z enim od ključnih igralcev v lanski sezoni, 30-letnim in 195 cm visokim Luko Lapornikom. Luka je v novomeških vrstah igral že v sezonah od 2013/14 do 2015/16, nato pa odšel v Španijo in Romunijo. Na začetku lanske sezone se je vrnil in v ABA ligi beležil v povprečju 11 točk, 3,9 skoka in 2,6 podaje v slabih 29 minutah igre, v državnem prvenstvu pa 9,6 točke, 3,2 skoka in 2,5 podaje v dobrih 23 minutah.

Luka Lapornik: »Klub je pokazal velik interes po nadaljnjem sodelovanju, kar mi veliko pomeni, zato smo hitro našli skupni jezik. V Novem mestu se jaz in družina počutimo odlično in odločitev ni bila težka. Motiviran pričakujem začetek priprav, saj si želimo popraviti vtis nekoliko slabše prejšnje sezone.«

Prvi novinec v letošnjem moštvu pa je 28-letni in 203 cm visoki hrvaški reprezentant Ivan Ramljak, ki lahko igra tako na položaju krila kot na položaju krilnega centra. Ivan, ki je zadnji sezoni igral za Cedevito, je kariero začel v hercegovskem Posušju, nato pa je igral še za Široki in Zadar. V zadnji sezoni je za Cedevito v treh tekmovanjih (ABA ligi, državnem prvenstvu in Eurocupu) v povprečju v slabih 21 minutah dosegal 6,3 točke, 4,2 skoka in 1,2 podaje na tekmo. Za hrvaško reprezentanco je igral na Evropskem prvenstvu leta 2017 ter v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo, v juliju pa se bo z njo udeležil NBA poletne lige v Las Vegasu.