Lapornik namesto Glasa, selektor prileti direktno v Ukrajino

v rubriki
Reprezentanca
s kategorijo
Novice
.

Slovenska moška reprezentanca je danes odletela v Kijev, kjer jo v četrtek in soboto čakata še zadnji kvalifikacijski tekmi. Tik pred zborom je prišlo do spremembe, namesto Gregorja Glasa (bil je pozitiven na testu COVID-19) je selektor Aleksander Sekulič v ekipo povabil Miho Lapornika.

Prav Sekulič in Lapornik priletita direktno v Kijev, ostali pa potujejo skupaj.

Pred zborom je bil opravljen tudi test COVID-19, negativna pa je bila vsa peterica članov Cedevite Olimpije.

KVALIFIKACIJE ZA EP 2022, SKUPINA F
3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – UKRAJINA, KIJEV

Preložena tekma 4. kola:
Četrtek, 18. februar 2021, ob 20. uri po slovenskem času
SLOVENIJA : MADŽARSKA (prenos na Kanalu A)

Redna tekma 6. kola:
Sobota, 20. februar 2021, ob 15. uri po slovenskem času
UKRAJINA : SLOVENIJA (prenos na Kanalu A)

Košarkarska zveza Slovenije in Nova KBM krepita dolgoročno partnerstvo
V Novi KBM so pomembno vpeti v širše družbeno okolje, saj aktivno uresničujejo strategijo družbene odgovornosti in s tem prispevajo k nenehnemu razvoju in dvigu kvalitete bivanja tako v lokalnem kot nacionalnem okolju. V sponzorskih in donacijskih projektih gradijo na dolgoročnih in pristnih odnosih.

Na Košarkarski zvezi Slovenije smo ponosni, da z Novo KBM tudi v letu 2021 nadaljujemo dolgoročno partnerstvo in s podpisom pogodbe je Nova KBM tako znova postala sponzor moške članske reprezentance. Poglobljeno sodelovanje je odlična priložnost skupnega ustvarjanja novih pozitivnih zgodb, ki jih šport, ki ga je koronakriza globoko prizadela, nedvomno potrebuje.

”V slovenskem prostoru je Nova KBM močna in stabilna finančna institucija, ki z uresničevanjem vizije postati najboljša banka, podpira gospodarsko okolje, šport in kulturo. Ponosni smo, da ostajamo aktivni podpornik slovenskega športa. S podpisom pogodbe pa smo tudi eden ključnih podpornikov strateškega razvoja slovenske moške reprezentance in Košarkarske zveze Slovenije,” je ob podpisu nove sponzorske pogodbe povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof.

”Nova KBM je že vrsto let pomemben partner Košarkarske zveze Slovenije, s podpisom nove pogodbe pa smo dosedanje sodelovanje še utrdili. Skozi dolgoročno partnerstvo je Nova KBM večkrat izkazala veliko razumevanje in podporo slovenskemu športu in delovanju Košarkarske zveze Slovenije in veseli nas, da bo Nova KBM zopet podprla našo moško člansko reprezentanco,” je dodal Matej Erjavec, predsednik Košarkarske zveze Slovenije