Lanski prvaki »upravniki« prvič poraženi, Jordan Rojko 28

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Sinoči se je nadaljevalo tekmovanje v SPALDING UKL 2018/19. Videli smo tekme v moški predtekmovalni skupini B in C. Kot zanimivost velja omeniti, da smo zopet videli na delu lanske prvake »upravnike«, ki pa so naleteli na razpoložene nasprotnike in tako zabeležili prvi poraz v letošnji sezoni.

SPALDING UKL 2018/19:

Skupina B (moški):
MEDICINSKA FAKULTETA –
Fakulteta za matematiko in fiziko 91:49
MF: Milič 26, Drglin 14, Berce 13, Mirkovič B. 11, Dolenšek 10, Tomažič 9, Lampret 7, Mirkovič Ž. 1
FMF: Predrag 16, Beltram 13, Štiglic, Krampelj in Godec 6, Podvršnik 2

Gledali smo izredno gledljivo tekmo, s polno lepih potez – zlasti v napadu. V prvi četrtini so »medicinci« hitro povedli in ta del dobili z 10-imi točkami razlike. V drugi četrtini so »medicinci« povedli že z 31 : 12, vendar so se študentje s FMF »zbudili« in do polčasa visok zaostanek znižali na 7 točk zaostanka. V nadaljevanju smo gledali lepo in zanimivo tekmo, študentje z MF pa so z izredno kombinatorno igro uveljavili svojo nesporno kakovost in na koncu visoko zmagali ter tako zabeležili že drugo zmago v letošnjem tekmovanju. Študentom s FMF pa čestitke za zelo dobro tekmo.

FAKULTETA ZA STROJNIŠTVO – Pedagoška fakulteta 56:49
FS: Lužar 19, Mrcina 16, Ferkulj 10, Šteblaj 6, Šutanovac in Aličić 2, Glas 1
PeF: Savič 25, Seručar 9, Abram 7, Fortuna 6, Ajduković 2

Pričakovali so dokaj izenačeno tekmo, kar se je na koncu tudi uresničilo. »Strojniki« so si v prvi četrtini priigrali štiri točke prednosti, katero so nekako držali skozi celotno drugo četrtino. V drugem polčasu se je nadaljevala zanimiva in izenačena tekma. Pri »pedagogih« sta bila stalna nevarnost Savič in Abram, ki pa so ju »strojniki« dokaj uspešno zaustavljali. V zadnji četrtini so študentje s PeF poskušali vse preko svojih dveh že omenjenih nosilcev igre da bi spremenili potek tekme, vendar so študentje s FS z ekipno igro uspeli zadržati prednost in na koncu zanesljivo zmagali.

Lestvica v skupini B (moški): Medicinska fakulteta 4, Pedagoška fakulteta ter Fakulteta za strojništvo 3, Fakulteta za matematiko in fiziko  2.

Skupina C (moški):
Fakulteta za računalništvo in informatiko – FAKULTETA ZA FARMACIJO 0:20 (brez boja)

Tekma se je sicer končala s 60 : 49 v korist študentov s FRI. Po končani tekmi se je po pritožbi študentov s FFA izkazalo, da so »računalničarji« igrali z igralcem, ki je igral pod lažnim imenom, zato se je tekma registrirala z 20:0 v korist »farmacevtov«.

Fakulteta za upravo – FAKULTETA ZA DRUŽBENE VEDE 66:73
FU: Tepić 17, Sajovic 16, Hojč 15, Đogić in Ribnikar 9
FDV: Jordan Rojko 28, Kučej 26, Javornik 8, Marušič 7, Živko 4

Po seznamu igralcev vsekakor derbi dneva. To se je izkazalo tudi kot resnično. Videli smo izjemno kvalitetno in izenačeno tekmo. Prvi polčas se je končal s 4 točkami prednosti v korist »upravnikov«. V tretji četrtini so se »družboslovci« razigrali, zadeli so tudi nekaj neverjetnih metov za tri točke. Strelsko sta prednjačila njihova nosilca igre Jordan Rojko in Kučej. Tako so »družboslovci« v zadnjo četrtino vstopili z 8 točkami naskoka. Ta prednost jim je zadostovala za relativno miren zaključek tekme. Pri tem so jim v veliki meri pomagali tudi študentje s FU, ki so z nespametnimi meti od daleč poskušali priti bližje, vendar danes pač ni bil njihov dan. Vsekakor zaslužena zmaga »družboslovcem« in opozorilo »upravnikom«.

Lestvica v skupini C (moški): Fakulteta za družbene vede 4, Fakulteta za upravo ter Fakulteta za farmacijo 3, Fakulteta za računalništvo in informatiko 1 (-1).

Spored prihajajočih tekem:

Skupina D (moški):
PF : FGG   03.12.2018 ob 18.10
FKKT : FE   03.12.2018 ob 19.15

Skupina A (moški):
FSP : FF   03.12.2018 ob 20.20
EF : FA   03.12.2018 ob 21.25

Vse tekme se igrajo v športni dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Poljanska cesta 61, 1000 Ljubljana.