Lani za Olimpijo, zdaj bo nadaljeval pri LTH Castingsu

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Slovenski reprezentant selekcije U20 Jernej Andolšek Heine ima nov klub. V drugem delu lanske sezone se je preizkusil v dresu ljubljanske Olimpije, s prihajajočo sezono pa bo branil barve škofjeloškega LTH Castingsa.

Jernej Andolšek Heine (185 cm, 2000) je v drugem delu lanske sezone odigral 5 tekem za Petrol Olimpijo, pred tem pa je nosil dres Grosupljega. Vse od leta 2015 se 19-letnik redno udeležuje tudi reprezentančnih akcij. Nazadnje je dres z državnim grbom nosil letos v Tel-Avivu, kjer je s soigralci pod vodstvom Dejana Jakare evropsko prvenstvo divizije A končal na 11. mestu.

Tam je pomembno vlogo igral tudi nekdanji član LTH Castingsa David Kralj, ki je Jerneju o klubu iz Škofje Loke zagotovo povedal kakšno dobro besedo. “O klubu sem slišal veliko dobrega, veliko igralcev ima dobre izkušnje z igranjem tu, zato odločitev, da kariero nadaljujem pri LTH Castingsu ni bila težka,” je ob spremembi okolja spregovoril Andolšek Heine.

Škofjeločani, ki so vrsto let nastopali med slovensko elito, so lansko sezono v 2. SKL končali na 9. mestu. Andolšek Heine verjame, da bo v tej sezoni bolje: “Zasedba v Škofji Loki bo tudi to sezono mlada, a pričakujem, da bomo v letošnji sezoni popravili rezultat iz lanske in se borili za najvišja mesta.”