Lani pri Dončiću, letos k Dragiću?

Rubrika: Liga NBA

Nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov očitno menja klubsko sredino. Kot javljajo viri iz Lige NBA, prednjači izvrstno obveščeni Marc Stein, se 50-letni Kokoškov seli v tabor Brooklyna! Tam naj bi opravljal vlogo prvega pomočnika.

Kokoškov je nazadnje deloval v Dallasu, kjer je bil pomočnik Jasonu Kiddu, sodeloval je z Luko Dončićem. Če se bo selil v Brooklyn, bi lahko utegnil spet združiti moči z Goranom Dragićem, ki je letošnjo sezono končal ravno v taboru Netsev.

Igor je leta 2016 postal selektor Slovenije, s katero je 2017. postal evropski prvak. Izjemni košarkarski trener in izjemen človek je bil leta 2004 prvak lige NBA, leta 2006 pa je bil tudi pomočnik na tekmi All Stars. Kokoškov je trener postal leta 1992, ko je začel z delom v OKK Beograd, potem pa deloval v Partizanu, ki ga je zapustil 1996. in odšel v ZDA (Missouri). Potem je kot pomočnik deloval v ekipah Detroit, Phoenix, Cleveland, Orlando, Utah, Sacramento in Dallas. V sezoni 2018/2019 je samostojno vodil Phoenix, bil je še selektor in pomočnik Srbije, v sezoni 2020/21 je bil trener Fenerbahčeja.