Lani postal prvak 2. SKL, zdaj prvič odhaja v tujino

v rubriki
Naši na tujem
s kategorijo
Novice
.

24-letni slovenski košarkar Matija Radanović se bo v prihajajoči sezoni prvič v karieri preizkusil v tujini. Primorec bo kariero nadaljeval pri moštvu Traiskirchen Lions, kjer se je nekdaj razvijal tudi srbski reprezentant Nemanja Bjelica.

Vesel sem, da se bom prvič v karieri preizkusil v tujini,” nam je ob podpisu pogodbe z avstrijskim prvoligašem dejal Matija Radanović (202 cm, 1995).

Kaj pa Slovenija,” smo ga povprašali. 24-letni Primorec je namreč lansko sezono predstavljal pomembni člen ekipe Terme Olimia in s Podčetrtčani na koncu osvojil tudi naslov prvakov v 2. SKL. Radanović je v povprečju dosegal po 11,3 točke, 5,4 skoka in 1,4 podaje na tekmo. “V Sloveniji prave priložnosti in ponudbe nisem dobil,” nam je odgovoril.

Zdaj odhaja v Traiskirchen, le okoli 30 kilometrov stran od Dunaja. Tam pozna tudi soigralca Jana Razdevška. “Strmim k dobrim rezultatom in napredovanju v vseh elementih moje igre in verjamem, da bom imel pri novem delodajalcu lepo priložnost,” je še dodal Radanović.