Lani je bil iz Domžal le posojen, zdaj je prestopil

v rubriki
Nižje slovenske lige
s kategorijo
Novice
.

Škofjeloški LTH Castings je pred kratkim potrdil prihod novega trenerja Andreja Božiča, ki je že pričel s sestavo moštva za prihajajočo sezono, v kateri bodo “Ulitkarji” znova nastopali v 2. SKL.

Matic Vesel ostaja v Škofji Loki. (Foto: Igro Martinšek)

Matic Vesel ostaja v Škofji Loki. (Foto: Igor Martinšek)

Eden izmed košarkarjev, ki bodo tudi v prihodnji sezoni nosili dres LTH Castingsa, je Matic Vesel. 206 centimetrov visoki košarkar je v lanski sezoni za škofjeloškega drugoligaša nastopal kot posojeni član KK Helios Suns, zdaj pa je tudi uradno postal član moštva izpod Lubnika.

V Škofji Loki se počutim zares odlično. Zelo sem zadovoljen, ker lahko usklajujem študij z igranjem košarke. Odločitev o tem, kje bom nadaljeval kariero tako ni bila težka, hkrati pa si želim, da popravimo rezultat s prejšnje sezone,” je o podaljšanju sodelovanja z LTH Castingsom spregovoril nekdanji košarkar ekipe Ilini iz Ilinoisa.

Ob Luki Kurešu je bil Vesel edini košarkar LTH Castingsa, ki je zaigral prav na vseh tekmah v sezoni. V povprečju je na tekmo na parketu preživel nekaj več kot 26 minut, v tem času pa dosegal po 11 točk, 5,6 skoka in 1,6 podaje. Škofjeločani so računali na preboj v četrtfinale, nato pa so se morali zadovoljiti z obstankom v 2. SKL. Po dveh sezonah je klop LTH Castingsa zapustil Jaka Hladnik, nov trener Škofjeločanov pa je postal Andrej Božič.