Lakovič na razpotju: Neroden čas za prekinitev pogodbe

Rubrika: Evropske ligeNaši na tujem

“Res je, da imam še veljavno pogodbo, a smo v fazi dogovarjanja o prekinitvi. Te stvari ureja moj agent. Lahko rečem, da samo čakam, kdaj me bodo poklicali,” je za časnik Ekipa dejal dolgoletni reprezentančni kapetan Jaka Lakovič, ki ga v sila neprijetnem trenutku – tik pred začetkom sezone, čaka iskanje novega delodajalca, po tem ko mu je italijanski Avellino dal vedeti, da nanj več ne računa.

foto: echeion.it
foto: echeion.it

Na jugu Italije je 36-letnik preživel leto in pol ter si v moštvu izboril vlogo enega izmed nosilcev igre. Ljubljančan v zadnjem kariernem obdobju nima sreče, saj se je na podoben – zanj še precej bolj neprijeten način – razšel že s prejšnjim klubom Galatasarayjem. “Z Avellinom nikakor nismo na bojni nogi, vse je v redu. Res pa je, da so si izbrali neroden čas za odločitev, da bi radi prekinili sodelovanje. Če bi bilo to junija ali julija, bi bilo čisto drugače, tako pa vse poletje niso nič sporočili, ampak šele čisto na koncu avgusta, ko je veliko težje najti kaj pametnega.”

Lakovič je bil sicer znova v kontaktu tudi z Unionom Olimpijo, vendar je slednja okrepitev na mestu organizatorja igre našla v Marku Marinoviću, novomeška Krka pa ima to igralno mesto prav tako pokrito, zato vrnitev v Slovenijo po njegovem mnenju ta hip ni realna.