Lakersom prstani, Clippersom derbi; zmagovita vrnitev Duranta

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Začela se je nova sezona lige NBA!

Na otvoritveni tekmi sezone so Brooklyn Netsi gostili Golden State Warriorse. Oslabljeni Bojevniki (poleg za sezono že izgubljenega Klaya Thompsona je manjkal tudi Draymond Green) so že v prvi četrtini prejeli 40 točk in Brooklyn je že na prvi tekmi nakazal, da utegne biti že letos resna grožnja najboljšim. Kevin Durant je na prvi tekmi po poškodbi (še kot član Bojevnikov) dosegel 22 točk, Kyre Irving je bil najboljši strelec pri Brooklynu, dosegel je 26 točk. Za Golden State je Curry dosegel 20 točk in 10 podaj, odlično se je odrezal novinec Weisman, ki je na svoji prvi NBA tekmi dosegel 19 točk.

V Los Angelesu se je sezona začela z mestnim derbijem, še pred tem pa so prvaki dobili prstane za osvojitev naslova v Orlandu. Prstani imajo tudi posebno posvetilo Kebeju Bryantu.

 

Tudi na tej tekmi je bila razlika že po prvi četrtini ogromna, s to razliko, da so Lakersi zaostanek 20-ih točk že do polčasa izničili. Toda na koncu so bili vseeno boljši Clippersi, predvsem po zaslugi svojega najboljšega dvojca – Paul George je dosegel 33 točk, Kawhi Leonard pa 26. Pri svežih dobitnikih prstanov je LeBron James dosegel 22 točk, Anthony Davis pa 18.

Liga NBA, 22.12.

Golden State – Brooklyn 99:125

LA Clippers – LA Lakers 116:109