Lakersi so ostali brez Cousinsa. Kaj zdaj?

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Niste resno mislili, da bo DeMarcus Cousins eden od nosilcev igre Los Angeles Lakers v prihajajoči sezoni? 211 centimetrov visoki center iz Alabame se je pridružil novemu super moštvu (natančneje, super dvojcu) po dveh hudih poškodbah. Januarja 2018 si je še v dresu Pelikanov strgal ahilovo tetivo na levi nogi, na parket se je nato vrnil šele leto pozneje. 3 mesece in 30 tekem kasneje se je Boogie ponovno poškodoval, tokrat že kot Golden State Warrior. Strgana stegenska mišica na levi nogi. Zaradi hudo razredčenega moštva Bojevnikov se je vrnil za finalno serijo, a je bila slaba pripravljenost vsem dobro vidna, tako da ni mogel zares pomagati svoji ekipi, ko je tonila v dvoboju s Torontom.

6. avgusta se je nato podal v Los Angeles, kjer je bil bržkone predviden, da bo začenjal tekme v prvi peterki ob LeBronu Jamesu in Anthonyju Davisu na krilnima položajema. 15. avgusta je sledil usoden trening, kjer si je Cousins, po trku s soigralcem, pretrgal še sprednjo križno vez. Njegova kariera je resno ogrožena, hud udarec pa je tako doletel tudi Lakerse, ki so ostali samo z enim klasičnim centrom, in sicer JaVallom McGeejem.

DeMarcusu Cousinsu tako ostane okrevanje in upanje na boljše dni. Lakersi so medtem že začeli iskati menjavo, po poročanju nekaterih medijev pa naj resno razmišljali o nekdanjem Jezerniku Dwightu Howardu. Ta je trenutno še član Grizlijev, a v Memphisu ne skrivajo, da bi se ga z veseljem odrekli. Howard je najboljše igre pokazal v dresu Orlando Magic, kjer je igral prvih osem let (2004-2012) v NBA-ju, od takrat pa se je krivulja uspehov obrnila krepko navzdol. Lansko leto je tako zaradi vnovične poškodbe igral zgolj devet tekem v dresu Wizardsov, pri 33-ih letih pa se že bliža koncu kariere.

Mogoče pa Cousinsova poškodba pomeni zgolj to, da se bo Davis premaknil na centrski položaj, na položaju krilnega centra pa bomo videli Jamesa. Prvo peterko bi nato bržkone dopolnili Rajon Rondo kot organizator igre in Danny Green ter Kyle Kuzma na dvojki in trojki. Ne sliši se slabo, bodo pa Jezerniki na divjem Zahodu na hudi preizkušnji. Že prvo tekmo sezone igrajo z glavnimi favoriti za naslov in mestnimi rivali Clippersi.