Lakersi še zmago od naslova, Miami še vedno brez Dragića

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Pred izredno pomembno četrto tekmo so navijači Miamija upali, da bo Vročica po dveh tekmah ponovno nastopila v popolni postavi – želja se je uresničila samo polovično. Ponovno je lahko zaigral Bam Adebayo, po začetnem ogrevanju pa je na klopi vseeno ostal Goran Dragić, bolečina oz. poškodba je bila vseeno še prehuda.

 

Toda tudi vrnitev Adebaya je pomenila veliko za Miami – takoj se je vrnil v začetno peterko, na koncu igral 33 minut in v tem času dosegel 15 točk in 7 skokov.

Tekma je minila v znamenju obramb – obe ekipi sta se zavedali pomembnosti četrte tekme – Lakersi bi z zmago prišli čisto blizu osvojitve naslova, Miami pa bi se z zmago povsem vrnil v serijo. Ekipi sta se tako do sredine tretje četrtine izmenjevali v vodstvu, nobena ekipa pa na celotni tekmi ni prišla do dvomestne prednosti. Šele tretjič v zadnjih 26-ih finalnih tekmah se je zgodilo, da do polčasa nobena ekipa ni presegla mejo 50-ih točk.

Sredi tretje četrtine so pobude vseeno prevzeli Lakersi, ki Miamiju do konca tekme niso več dovolili vodstva. Ključni trenutek se je verjetno zgodil tri minute do konca tekme, ko je trojka Jimmyja Butlerja za vodstvo Miamija za las zgrešila cilj, na drugi strani pa je trojko zadel Kentavious Caldwell-Pope (skupaj 15 točk, od tega 3 trojke) in Lakerse povedel v vodstvo za 5 točk.

V zadnjih napadih je vodenje napada za Lakerse prevzel Rajon Rondo in vedno našel ustrezno rešitev, da so Lakersi zadržali prednost in dosegli tretjo zmago v seriji.

Za zmagovalce je LeBron James dosegel 28 točk, 12 skokov in 8 asistenc, Anthony Davis, ki je v enem zadnjih napadov, kjer bi se Miami še lahko približal, blokiral polaganje Jimmyja Butlerja, pa 22 točk in 8 skokov ter 4 blokade. Prvič se je v finalni seriji ‘prikazal’ tudi Danny Green, dosegel je 10 točk.

Za Miami je Butler dosegel 22 točk, 10 skokov, do novega finalnega trojnega dvojčka pa mu je manjkala ena podaja. Tyler Herro je dosegel točko manj, Duncan Robinson pa 17.

Samo enkrat v zgodovini se je zgodilo, da je ekipa v finalu uspela rešiti zaostanek 1:3 – to je storil Cleveland na čelu z Jamesom proti Golden State-u leta 2016 – v preostalih 34-ih primerih so slavile ekipe s prednostjo 3:1.

Dobra novica za Miami je, da je do naslednje tekme dan premora več, kar pomeni več možnosti za vrnitev Gorana Dragića.

Liga NBA, 6.10.

LA Lakers – Miami 102:96