Lakersi prvaki lige NBA

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Deset dni pred tem, ko bi preteklo natančno eno leto od prve odigrane tekme moštva LA Lakers v sezoni 2019/2020, so LeBron James in soigralci v Orlandu ob koncu zgodovinske sezone lige NBA visoko dvignili pokal za naslov prvaka.

Na šesti tekmi so Lakersi prepričljivo premagali utrujeni Miami, za katerega je po prvi tekmi ponovno zaigral tudi Goran Dragić.

 

Igralci iz Los Angelesa so že v prvem polčasu, predvsem po izjemni drugi četrtini, ki so jo dobili za 20 točk, polčas pa skupno za 29, praktično poskrbeli za ključno zmago v finalni seriji, ki za moštvo iz Kalifornije pomeni že 17. naslov prvaka, s čimer so Lakersi sedaj izenačeni na vrhu lestvice z ekipo Boston Celtics.

LeBron James je prišel do svojega četrtega naslova, postal pa je prvi košarkar v zgodovini z naslovom najkoristnejšega igralca finala v treh različnih ekipah. Do tega dosežka je prišel v svojem stilu – z novim trojnim dvojčkom, že enajstim v finalnih serijah, s čimer je tudi tukaj rekorder v ligi NBA, do absolutnega rekorda v tej kategoriji v končnici pa mu manjkata še dva – na vrhu je Magic Johnson, ki jih je zbral 30.

Po odlični predstavi na peti tekmi, ko je tudi on dosegel drugega trojnega dvojčka, Jimmy Butler tokrat ni zmogel ponoviti tega dosežka, igral je sicer ponovn0o kar 44 minut, v tem času pa dosegel 12 točk, 7 skokov in 8 asistenc. Miami, za katerega je Bam Adebayo dosegel 25 točk, ni vodil niti enkrat na tekmi, že proti koncu prvega polčasa pa je zaostajal 36 točk, razliko pa so v zadnji četrtini, ko so se novi prvaki že nekoliko sprostili, zmanjšali rezervisti.

Konec prve četrtine se je v finalno serijo po štirih tekmah prisilnega počitka vrnil tudi Goran Dragić, igral je slabih 19 minut, v tem času pa dosegel 5 točk in 5 skokov, zadel je dva koša iz osmih metov iz igre.

Pri zmagovalcih je bil poleg Jamesa ponovno najbolj razpoložen Anthony Davis, dosegel je 19 točk in 15 skokov, 19 točk je dosegel tudi Rajon Rondo, 17 jih je dodal Kentavious Caldwell-Pope.

Liga NBA, 11.10.

LA Lakers – Miami 106:93