Lakersi pokvarili zabavo ob vselitvi Warriorsov

v rubriki
Liga NBA
s kategorijo
Novice
.

Prek luže so priprave na novo NBA sezono v polnem teku. Največ pozornosti med – pogosto dolgočasnimi – obračuni pred začetkom sezone, je dobil kalifornijski obračun med okrepljenimi Lakersi in dinastijo Warriorsov. Tekma je bila posebna iz več razlogov, saj pomeni nov začetek za obe ekipi.

Jezerniki so pripotovali v San Francisco, da se svetu predstavijo v novi zasedbi z LeBronom Jamesom in Anthonyjem Davisom na čelu, za Bojevnike pa je to bila prva tekma v novem Chase Centru, s čimer so se dokončno poslovili od Oaklanda na drugi strani zaliva, kjer so domovali od leta 1971. Prvi met gostiteljev na tekmi je pripadel zvezdniku Steph Curryju, bil pa je dooolga trojka, ki je zgrešila vse.

Warriorsi so gostom ob uvodu dovolili, da povedejo z 11:0 in šele po štirih minutah igre dosegli prvi koš. Lakersi so nato dokaj zlahka nadzorovali potek srečanja in zmagali z udobno razliko. Končni izid: 101-123.

Za domačine je največ točk (18) dosegel Curry, pri gostih pa je briljiral Davis z 22 točkami in 10 skoki v samo 18 minutah na parketu!

Sinoči so se preizkusile še tri NBA ekipe. Jazz so imeli lažji vikend trening proti avstralskemu moštvu Adelaide 36ers, Orlando Magic pa so z lahkoto odpravili Spurse, potem ko so tretjo četrtino dosegli kar 41 točk napram 17, kolikor so jih dali domačini iz Teksasa.

Luka Šamanić je igral osem minut in dosegel tri točke. Aja, pa Markelle Fultz je zadel en koš z roba rakete.